Stel je een kleurrijk en smaakvol gerecht voor, waarbij de natuurlijke smaken van gegrilde paprika, aubergine, courgette, cherrytomaten en rode ui samenkomen met de verrukkelijke smaak van halloumi kaas. Ons recept voor gegrilde groenten met halloumi biedt een heerlijke mix van hartige en smaakvolle groenten en de licht zoute smaak van de halloumi. Vooral door het grillen van de halloumi kaas komen de smaken meer naar boven en geeft dit net een beetje extra smaak aan de salade. De dressing is overigens lekker licht en fris. Een perfecte lunch, bijgerecht of een licht avondmaal.
Bereiding van Gegrilde groenten met Halloumi
Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.
Nu gaan we alle groenten snijden. Snijd de aubergine, courgette en rode paprika in blokjes. Snijd de rode ui in partjes. Voeg de groente toe aan een bakplaat samen met de gewassen cherrytomaten. Besprenkel de groente met wat olijfolie, zout en paprikapoeder. Meng het goed.
Bak de groente in de oven op 200 graden tot het goudbruin is, ongeveer 20 minuten.
Terwijl de groente in de oven zit, snijden wij de halloumi en bakken wij de halloumi in een grillpan tot het krokant is.
Mix vervolgens de olijfolie, witte wijnazijn en Dijon mosterd voor de dressing.
Verdeel de gegrilde groente over de borden en vervolgens ook de gegrilde halloumi over de groente. Schenk hier wat dressing overheen en top het met wat verse koriander.
Mocht je koriander niet lekker vinden, dan kan je het weglaten of vervangen door peterselie.
Laat gerust een reactie achter