Recept

Gegrilde Halloumi met Watermeloen

Salade van Gegrilde Halloumi en Watermeloen

Deze salade is een zomerse smaakexplosie. De ingredienten los van elkaar smaken al geweldig maar samen zijn ze nog lekkerder! De gegrilde halloumi met watermeloen en tomaatjes is lekker fris, smaakvol en makkelijk te bereiden. Heerlijk voor bij een barbecue.

De halloumi kun je grillen op de barbecue of gewoon in de grillpan.

Het maken van de Gegrilde Halloumi met Watermeloen

Verwarm de grillplaat of grillpan alvast.

Wij beginnen met het maken van de kruidenolie. Hak de knoflook, de munt en het basilicum grof. Hou nog wel wat munt over om er straks overheen te strooien. Plaats de kruiden, de knoflook en de olijfolie in een blender en blend het tot het een mooie kruiden pesto is, maar niet te fijn.

Snijd de watermeloen in driehoekjes en de halloumi in plakjes.

Plaats de tomaten eerst op de grill plaat en smeer ze in met de kruiden pesto. De tomaten mogen iets langer op de grill dan de halloumi. Smeer de halloumi aan beide kanten in met de kruiden pesto en plaats deze vervolgens ook op de grill. Grill de halloumi in 1-2 minuten tot ze de mooie ‘grillmarks’ hebben. Plaats de halloumi vervolgens op de watermeloendriehoekjes.

Serveer de halloumi met de watermeloen en de gegrilde tomaten en sprenkel er nog wat van de kruidenolie overheen.

Enjoy!

Salade van Gegrilde Halloumi en Watermeloen
Salade van Gegrilde Halloumi en Watermeloen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: BarbecueBijgerechtenGezondSalades
Deel:

Laat gerust een reactie achter