Recept

Gegrilde Halloumi met Watermeloen

Gegrilde Halloumi met Watermeloen
Gegrilde Halloumi met Watermeloen
Gegrilde Halloumi met Watermeloen
Gegrilde Halloumi met Watermeloen

Deze salade is een zomerse smaakexplosie. De watermeloen en tomaatjes zijn lekker fris, de gegrilde halloumi kaas is zoutig en de kruidenolie maakt het gerecht helemaal af. Deze ingredienten smaken al geweldig los van elkaar en door ze te combineren smaken ze zelfs nog beter. Het is een heerlijke salade of gerecht voor bij de BBQ. Iets wat het altijd goed doet naast de hoeveelheid vlees en vis dat van de grill komt. Bovendien kun je dit gerecht ook als lunchgerecht eten of als tapas tijdens een borrelavondje serveren.

Halloumi

Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische kaas. Het wordt gemaakt van geiten- en schapenmelk en heeft van nature een zoute smaak, die wat weg heeft van feta. Tegenwoordig wordt er vaak ook koemelk aan toegevoegd. De kaas heeft sinds vorig jaar een beschermende oorsprongsbenaming. Dit betekent dat bijv. net zoals Parmezaanse kaas alleen uit de regio Parma mag komen, mag deze kaas alleen uit een speciale regio in Cyprus komen.

WIj hebben al vele andere recepten online staan met deze kaas. Zo kun je er ook een heerlijke curry of traybake mee maken. Maar denk ook eens aan een lekker borrelhapje of een goede lunch in de vorm van wrap met hummus en rauwkost. Je kunt er alle kanten mee op en dat is juist zo fijn!

Gegrilde Halloumi met Watermeloen

Het maken van de Gegrilde Halloumi met Watermeloen

Verwarm de grillplaat of grillpan alvast.

Wij beginnen met het maken van de kruidenolie. Hak de knoflook, de munt en het basilicum grof. Hou nog wel wat munt over om er straks overheen te strooien. Plaats de kruiden, de knoflook en de olijfolie in een blender en blend het tot het een mooie kruiden pesto is, maar niet te fijn.

Snijd de watermeloen in driehoekjes en de halloumi in plakjes.

Plaats de tomaten eerst op de grill plaat en smeer ze in met de kruiden pesto. De tomaten mogen iets langer op de grill dan de halloumi. Smeer de halloumi aan beide kanten in met de kruiden pesto en plaats deze vervolgens ook op de grill. Grill de halloumi in 1-2 minuten tot ze de mooie ‘grillmarks’ hebben. Plaats de halloumi vervolgens op de watermeloendriehoekjes.

Serveer de halloumi met de watermeloen en de gegrilde tomaten en sprenkel er nog wat van de kruidenolie overheen.

Enjoy!

Gegrilde Halloumi met Watermeloen
Gegrilde Halloumi met Watermeloen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondSaladesBijgerechtenBarbecue

Laat gerust een reactie achter