Recept

Gegrilde Halloumi salade

Gegrilde Halloumi Salade

In deze lekkere salade speelt de kaas halloumi een hoofdrol. Halloumi is een traditionele, ongerijpte Cypriotische kaas. Het wordt gemaakt van geiten- en schapenmelk en heeft van nature een zoute smaak, die wat weg heeft van feta. De structuur is meer te vergelijken met een mozzarella, maar dan minder zacht. De kaas is niet alleen vanwege de smaak populair geworden, maar ook omdat hij bij het grillen of bakken niet smelt. Het behoudt de vorm en structuur en leent zich daardoor perfect voor grillen. Naast de kaas zit deze gegrilde halloumi salade vol met verschillende groentes, zoals komkommer, paprika en rode ui. De dressing is lekker fris door de citroen en witte wijnazijn. Het is een super lekkere lunch om te eten of een perfect recept wanneer je op zoek bent naar een licht bijgerecht.

Bereiding van de Gegrilde Halloumi Salade

Snijd de rode ui in dunne ringen. Plaats de uienringen in een kommetje met koud water. Hierdoor wordt de rode ui minder scherp van smaak.

Snijd de paprika in grote stukken en verwarm een grillpan met een klein beetje olijfolie. Wanneer de grillpan heet is, plaatsen wij de paprika in de pan en smeren wij de paprika in met olijfolie. Terwijl de paprika lekker aan het grillen is, snijden wij de halloumi in dunne hapklare plakjes. Wanneer de paprika klaar is met grillen, laten wij het even afkoelen. Grill in dezelfde pan de halloumi tot het goudbruin is. Snijd de paprika nog iets fijner wanneer het wat is afgekoeld.

Snijd de komkommer in kleine blokjes.

Nu is het tijd om de dressing te maken. Meng het verse citroensap met de witte wijnazijn en de helft van de olijfolie. Breng de dressing op smaak met de zwarte peper en de Italiaanse kruidenmix. Omdat de halloumi best wel zoutig is, brengen wij de dressing eerst op smaak zonder extra zout. Mix het met de rest van de ingrediënten en proef of de salade voldoende op smaak gebracht is. Voeg anders eventueel nog wat zout of chilivlokken toe voor wat extra spice.

Enjoy!

Gegrilde Halloumi Salade
Gegrilde Halloumi Salade
Gegrilde Halloumi Salade

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: LunchSalades

Laat gerust een reactie achter