Recept

Gegrilde kippendijen met een marinade van honing, appelazijn en mosterd

gegrilde kippendijen
Gegrilde kippendijen met een marinade van honing, appelazijn en mosterd
Gegrilde kippendijen met een marinade van honing, appelazijn en mosterd
Gegrilde kippendijen met een marinade van honing, appelazijn en mosterd

In de zomer steken wij graag de barbecue aan. Maar nu de zomer voorbij is, betekent het niet dat je niet meer van een barbecue kan genieten. Zeker nu jullie dit recept voor deze heerlijke gegrilde kippendijen hebben. In samenwerking met Tromp & Rueb gingen wij aan de slag met een heerlijke marinade voor de kippendijen gemaakt van appelazijn, honing en mosterd. De appelazijn is hier het geheim van de marinade. Door de kip te marineren in deze appelazijn wordt het stukje vlees veel malser en voller van smaak. Door het zuur van de azijn trekken de smaken beter in de kip en zal de smaak ook meer naar voren komen. Het geheim van een scheutje azijn!

Azijnen van Tromp & Rueb

Kennen jullie de azijnen al van Tromp & Rueb? Wij hebben ze laatst ontdekt en zijn erg fan van hun producten. Daarom waren wij ook heel blij dat we een leuke samenwerking met hen mochten aangaan. De azijnen van Tromp & Rueb worden volgens eeuwenoude receptuur op ambachtelijke wijze gebrouwen. Dat betekent een traditionele rijping, die tot stand is gekomen in een modern vervaardigingsproces. Het resultaat is een karakteristieke azijn tegen een betaalbare prijs. 100% puur. Beter wil je niet!

Bereiding van de gegrilde kippendijen

Als eerste snipper je het uitje en pers je de teentjes knoflook. Doe dan beide ingrediënten in een bakje.

Voeg hier de honing, mosterd, appelazijn van Tromp & Rueb, olijfolie en tijm aan toe. Meng alles goed door elkaar zodat het een mooie, lekkere marinade wordt.

Vervolgens marineren we de kippendijen hier mee. Wij maken vaak gebruik van een hersluitbare diepvrieszak als het gaat om het marineren van vlees. Stop de kippendijen in een zakje en schenk de marinade er over heen. Sluit de zak en meng/schud alles goed door elkaar. Leg dan de kippendijen een half uurtje in de koelkast. Op deze manier kan de marinade met de heerlijke smaken goed in de kip trekken.

Verhit na een half uurtje de grill pan of de barbecue. Haal de kip uit de koelkast en laat het eventjes 5 minuten op kamertemperatuur komen. Grill dan de kippetjes mooi goudbruin en gaar. Dit zal ongeveer 10-15 minuten duren.

Serveer de gemarineerde kippendijen met een heerlijke frisse salade!

Tip: De honing, mosterd, appelazijn van Tromp & Rueb, olijfolie en tijm kunnen ook gebruikt worden als dressing voor de frisse salade. Wel is aan te raden om de helft van de hoeveelheid te gebruiken.

Enjoy!

Meer recepten voor op de BBQ? Neem dan eens een kijkje op deze pagina.

gegrilde kippendijen
gegrilde kippendijen
gegrilde kippendijen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenBarbecue

Laat gerust een reactie achter