Gegrilde Paprika met Panko

Gegrilde paprika met Panko

Vanuit de Foodybox zomer kregen wij deze heerlijke oranje paprika’s! Deze gegrilde paprika’s met Panko heb je in een paar minuten gemaakt en hoeven maar 25 minuten in de oven! Dan heb je een heerlijk bijgerecht of lunch.

Weet jij niet wat Panko is? Panko is japans broodkruim met een lichtere en knapperige textuur dan de paneermeel die men doorgaans in de supermarkt koopt. Wij hebben Panko bij de Albert Heijn gekocht.

Bereiding van de Gegrilde Paprika’s met Panko

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Wij beginnen met het snijden van de paprika’s, langs de kern van de paprika, in vier plakken. Meng in een kom de panko, parmezaanse kaas, knoflookpoeder en wat olijfolie, ongeveer de helft van de aangegeven hoeveelheid olijfolie.

Besprenkel de paprika met wat olijfolie en een klein beetje zout. Vul de paprika met het panko mengsel en besprenkel de paprika met nog wat olijfolie.

Bak de paprika’s, tot de Panko goudbruin is, in de oven. Dit duurt ongeveer 25 minuten.

Snijd ondertussen de citroen en de peterselie fijn. Strooi de peterselie over de paprika’s met een snufje chilipoeder en serveer het met de citroenen.

Je kan dit recept pittiger maken door chilipeper door de Panko te doen voordat je ze in de oven doet.

Laat de paprika’s wel even afkoelen voordat je begint met genieten. Eet smakelijk!

Gegrilde paprika met Panko
Gegrilde paprika met Panko

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Comfort FoodLunchBijgerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter