Gegrilde Puntpaprika en Tomaatjes

Gegrilde Puntpaprika

Je kent het wel, een lekkere gegrilde puntpaprika eten in een tapas restaurant. Wij zijn er gek op en eten dit maar al te graag. Het evenwicht tussen de zoete puntpaprika’s en het zout is gewoon heerlijk. Lekker om te snacken maar ook heerlijk als bijgerecht, voor bij de BBQ of tijdens een tapasavondje. Deze paprika’s zijn gemakkelijk te grillen en wij laten vooral de oven al het werk doen.

Bereiding van de Gegrilde Paprika

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de paprika’s en de snoeptomaatjes. Halveer de snoeptomaatjes en leg de paprika’s en de snoeptomaatjes in een ovenschaal. Als je niet de zaadjes in de paprika wilt laten kan je uiteraard de paprika opensnijden en de zaadjes eruit halen. Wij hebben ervoor gekozen om ze er wel in te laten en ze er na af te schrapen. Sprenkel wat olijfolie over de paprika’s en tomaten heen en breng het op smaak met zout en oregano.

Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en grill ze ongeveer 45 minuten of tot de paprika en de snoeptomaatjes lekker zacht zijn. Draai de paprika’s halverwege om.

Laat de paprika’s kort afkoelen, anders verbrandt je je mond en smikkel deze heerlijke gegrilde puntpaprika op.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: TapasGezondBijgerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter