Recept

Gegrilde Paprika’s op Olijfolie

Gegrilde Paprika's in Olijfolie

Heerlijk zijn die stukjes zachte gegrilde paprika’s. Vooral Kheira is er bij ons thuis gek op. Heerlijk op een broodje met kipfilet of door een salade. Het geeft het gerecht net wat extra pit.

Natuurlijk kun je deze zacht gegrilde paprika stukjes gewoon in een pot uit de supermarkt kopen. Eerlijk gezegd vinden wij dat je hier veel geld voor betaald en het is vaak helemaal niet zo lekker als wanneer je het zelf maakt. De gegrilde paprika is makkelijk zelf te maken. Wij maken altijd gelijk een hele grote pot vol en bewaren de stukjes in een laagje olijfolie in de koelkast. Op deze manier kun je de hele week nog genieten van deze heerlijke gegrilde paprika’s.

Bereiding van Gegrilde Paprika’s op Olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Wij snijden de paprika’s in vieren en plaatsen het in de kom met de olijfolie en het zeezout. Spreid de paprika’s uit over de bakplaat met bakpapier. Gril de paprika in de oven voor 20 – 25 minuten.

Steriliseer de potten waarin je de paprika’s wilt stoppen, wanneer de paprika’s in de oven zijn. Dit doen we door een pan met water tot koken te brengen en vervolgens de potten en deksels er in onder te dompelen en te laten rusten op een schone theedoek.

Wanneer de paprika’s bruin/zwart geblakerd zijn, kan je met gemak het vel van de paprika’s afhalen. Laat wel eerst de paprika’s afkoelen, anders verbrand je jouw vingers! Snijd het vervolgens in reepjes of in blokjes. Net wat jij lekker vindt!

Vul het potje met de paprika stukjes en vul de rest aan met olijfolie.

Gegrilde Paprika's in Olijfolie
Gegrilde Paprika's in Olijfolie

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondBasisreceptBijgerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter