Recept

Gegrilde Paprikasalade met Ricotta

Gegrilde Paprikasalade met Ricotta

Een heerlijke groentensalade maken is erg gemakkelijk en ook nog eens zeer voedzaam. Deze Gegrilde Paprikasalade met Ricotta is heerlijk om te eten als lunch of als lichte avondmaal. Deze salade kan eventueel ook worden gegeten als bijgerecht bij een lekker biefstukje of bij een ander stuk vlees of vis.

Met deze salade kom je met gemak aan de 200 gram aanbevolen groenten op een dag. Een paprika weegt namelijk gemiddeld al 150 gram, na het verwijderen van de zaden. Met nog 100 gram tomaten erbij kom je met gemak aan de 200 gram aanbevolen groenten.

Bereiding van de Gegrilde Paprikasalade met Ricotta

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de paprika’s en snijd de paprika’s door de helft. Haal dan de zaden eruit en plaats de paprika’s in de ovenschaal. Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes en gooi deze bij de paprika in de ovenschaal. Sprenkel dan een beetje olijfolie over de paprika. Breng alles eventueel op smaak met wat zout.

Plaats de ovenschaal ongeveer 35-45 minuten lang in de oven. Grill de paprika’s tot de randen gebruind zijn.

Wanneer de paprika’s in de oven zitten, gaan wij verder met de rest van de salade. Snijd de tomaten door de helft en de olijven in dunne plakjes. Zodra de paprika’s klaar zijn, is het tijd om de schaal op te maken. Alle gegrilde paprika’s versieren wij met de olijven en tomaatjes. Verdeel vervolgens met een eetlepel de ricotta over de paprika’s heen. Als laatste verdelen wij een beetje groene pesto over de salade.

Geniet van deze heerlijke salade. Perfect voor een zomerse dag of als lunch op je werk.

Groene pesto kan je gemakkelijk zelf maken. Wil je ons recept lezen over groene pesto? Het recept kan je hier vinden.

Gegrilde Paprikasalade met Ricotta
Gegrilde Paprikasalade met Ricotta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondLunchSalades

Laat gerust een reactie achter