Recept

Gehakt Enchiladas

Gehakt Enchiladas
Gehakt Enchiladas

Weer zo’n lekker Mexicaans recept! Enchiladas hebben wij al een paar keer op onze site staan. Zoals deze enchiladas met kip en deze courgette enchiladas. Tijd voor een lekkere versie met gehakt. Deze gehakt enchiladas zijn makkelijk om te maken en zijn boordevol smaak. Enchiladas zijn gevulde tortilla’s, bedekt met een saus. Dit kan groene salsa zijn, maar ook rode of gewoon een simpele lekkere tomatensaus. Wij hebben met dit recept gekozen voor tomatensaus, maar je kan uiteraard ook een lekkere salsa gebruiken.

De enchiladas zijn gevuld met Mexicaans gekruid gehakt, ui, knoflook en paprika. Het is niet alleen makkelijk te maken, het is ook redelijk snel klaar. Vul de tortilla’s, schuif het in de oven en terwijl jij de keuken schoonmaakt, is het eten al bijna klaar! Ideaal toch?

Bereiding van de Gehakt Enchiladas

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Snijd de knoflook en de ui fijn en snijd de paprika in blokjes.

In een voorverwarmde pan met olijfolie bakken wij de knoflook, de ui en het rundergehakt, tot het gehakt rul is. Zodra het gehakt gaar is, kruiden wij het gehakt met de twee eetlepels Mexicaanse Kruidenmix. Voeg daarna de paprika toe aan het gehakt en bakken wij de paprika nog 3 minuten mee.

Vul de tortilla’s met het gehakt-paprikamengsel. Plaats de zoom van de enchiladas naar beneden. Hierdoor heb je geen cocktailprikkers nodig. Als de zoom naar boven is, zijn cocktailprikkers handig om de enchiladas bij elkaar te houden.

Schenk de tomatensaus / passata over de tortilla’s heen. Verdeel de kaas over de tomatensaus heen. Bak de enchiladas in het midden van de oven tot de kaas goudbruin is. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

Ondertussen hakken wij de koriander grof en snijden de bosuitjes in ringetjes. Laat het eventjes afkoelen.

Verdeel de zure room over de enchiladas en strooi bosuitjes en koriander over de zure room heen.

Eet Smakelijk!

Geen fan van enchiladas? Dan zijn misschien onze beroemde Kip Quesadilla’s wat voor jou!

Gehakt Enchiladas
Gehakt Enchiladas
Gehakt Enchiladas

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter