Deze gehakt quesadilla’s met maïs, zwarte bonen en cheddar kaas zijn een heerlijke, smaakvolle maaltijd die je in een handomdraai op tafel hebt. Perfect voor een doordeweekse avond of een gezellig avondje met vrienden, deze quesadilla’s combineren het beste van hartige ingrediënten in een krokante tortilla. Het gehakt is gekruid met onze heerlijke Mexicaanse kruidenmix, terwijl de zoete maïs, stevige zwarte bonen en gesmolten cheddar zorgen voor de ideale balans van smaken en texturen. Snel, eenvoudig en altijd een hit!
Deze quesadilla’s zijn super lekker om te eten met zelfgemaakte guacamole. Klik hier voor ons recept.
Bereiding van de Gehakt Quesadilla’s
Snipper het rode uitje en laat de zwarte bonen en maïs uitlekken.
Verhit een beetje olie in een grote koekenpan en voeg dan het rode uitje toe. Na een minuutje voeg je de rundergehakt toe. Bak deze rul en voeg dan de maïs en zwarte bonen toe. Roer alles goed door elkaar. Kruid dan het gehakt met maïs en bonen met de Mexicaanse kruidenmix en schep de tomatenpuree door het gehaktmengsel.
Haal het gehaktmengsel van het vuur en zet een andere koekenpan op de kookplaat. Leg hier 1 tortillawrap in en bestrooi deze met een beetje geraspte cheddarkaas. Zorg ervoor dat de kaas verdeeld is over de gehele tortilla. Schep dan een grote lepel van het gehakt-bonenmengsel bovenop de kaas en verspreid het een beetje, zodat de hele tortilla bedekt is. Strooi hier nog een beetje cheddarkaas bovenop en leg er dan tortillawrap op. Druk een beetje aan en laat de tortilla bakken in de pan.
Na een paar minuutjes zal de onderkant lekker knapperig en bruin zijn en wordt het dus tijd om de quesadilla om te draaien. Bak ook deze kant bruin en knapperig.
De kaas zal nu lekker gesmolten zijn en de tortilla knapperig. Herhaal dit met alle tortillawraps. Serveer de quesadilla’s met wat zure room en guacamole.
Geniet ervan!


