Recept

Gele Curry met Halloumi en Kikkererwten

Gele Curry met Halloumi en Kikkererwten
Gele Curry met Halloumi en Kikkererwten

Tegenwoordig zijn wij helemaal fan van een goede curry. Het gerecht zit boordevol smaak, je kunt er verschillende variaties mee maken en daarnaast is het ook nog eens erg gezond. Wij maken ook graag onze eigen curry pasta. De rode curry pasta hebben wij al lang op onze blog staan maar laatst maakten wij een heerlijke gele curry pasta. Hiermee maakten wij deze overheerlijke vegetarische gele curry met halloumi en kikkererwten. Goed van smaak, makkelijk te maken en erg voedzaam door de kikkererwten. De halloumi kaas leent zich ook perfect voor dit gerecht, Al met al een geweldig gerecht voor het avondeten!

Bereiding van Gele Curry met Halloumi en Kikkererwten

Wij beginnen met het snijden van de ingrediënten, zodat wij die al klaar hebben staan wanneer wij het nodig hebben. Snijd de courgette in blokjes, de sjalot en de knoflookteentjes fijn en hak de koriander grof. Snijd de halloumi in reepjes. Rasp de gember.

Verwarm een eetlepel olijfolie in de koekenpan en bak hierin de kikkererwten tot ze lekker krokant zijn. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Breng de kikkererwten op smaak met peper en zout.

Voeg de courgette, mais, geraspte gember, knoflook en ui toe aan de kikkererwten. Breng het eventueel extra op smaak met peper en zout. Kook de groente ongeveer 10 minuten tot ze lekker zacht worden.

Voeg de curry pasta toe en breng het eventueel extra op smaak door een snufje cayennepeper. Kook het voor een minuutje mee en voeg vervolgens de kokosmelk, water en de tahini toe. Kook het voor 5 minuten tot de saus begint in te dikken. Als de saus te dik wordt, voeg dan nog wat water toe. Voeg de citroensap toe en de gesneden koriander.

Ondertussen grillen wij in een andere pan de halloumi goudbruin in olijfolie.

Serveer de curry met rijst of naanbrood.

Eet smakelijk!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:
Deel:

Laat gerust een reactie achter