Een smaakvolle en eenvoudige manier om van feta te genieten is door het te marineren. Een marinade voegt een heerlijke laag van smaak toe aan deze zachte kaas. In dit recept laten wij je zien hoe je je eigen gemarineerde feta kunt maken. Het is perfect als aperitief, tapashapje of als smaakmaker voor salades en andere gerechten. Lees verder om te ontdekken hoe je deze heerlijke lekkernij kunt bereiden!
Mocht dit nou helemaal jouw smaak zijn, dan vind je deze gemarineerde manchego misschien ook wel lekker.
Bereiding van de gemarineerde feta
Hak de takjes peterselie grof en snijd het sjalotje fijn.
Pak vervolgens een groot diep bord en giet hier de olijfolie in. Voeg de eetlepels honing en rode wijnazijn toe. Roer alles goed door elkaar en schep dan de sjalotjes, peterselie en chili vlokken door het olijfolie-honing mengsel.
Snijd nu de feta in blokjes en voeg deze toe aan het diepe bord met de marinade. Schep alles goed door elkaar, zodat de marinade zich verdeelt over alle blokjes feta.
Zet het bord in de koelkast en laat de marinade ongeveer 2 uur in de feta trekken. Hierdoor zullen de smaken zich versterken en zal de feta alle smaken opnemen.
Ondertussen kun je alvast wat broodjes roosteren om straks te genieten van deze heerlijke tapas.
Geniet ervan!
Ps. Mocht je de feta pas later gaan eten, kun je de gemarineerde feta ook in een pot bewaren. Dan blijft het nog een aantal dagen goed.