
De manchego kaas is een van de favoriete kazen bij ons thuis. Deze kaas verschijnt bij ons altijd wel op de borrelplank of tijdens een tapas avondje. Wij zijn er zo gek op en besloten hier een heerlijk tapas recept mee te maken. Deze gemarineerde manchego is heel makkelijk om te maken en het staat zo op tafel. Door de marinade krijgt de kaas een bijzonder lekkere smaak. Heerlijk op een stukje knapperig stokbrood en perfect bij een drankje of onverwachte visite.
Hoe maak je de gemarineerde Manchego?
In een kleine pan verwarmen wij de olijfolie, tijm, rozemarijn, gesneden gedroogde peper en de knoflookteentjes. Als je grote knoflookteentjes gebruikt, snijd ze dan wat kleiner. We verwarmen het ongeveer 2 minuten tot het meer gaat glimmen en warm is. Laat het daarna volledig afkoelen.
Snijd de manchego in plakken en plaats de kaas in een ovenschaal of een andere glazen schaal. Schenk de olijfolie over de manchego heen. Plaats het in de koelkast voor minimaal 4 uur en maximaal 3 dagen. Een uur voordat je het wilt gaan eten, haal je de manchego weer uit de koelkast.
Serveer het in een mooie schaal met wat prikkertjes erbij.


Beste “zusjes”,
In Madrid maakten wij kennis met Manchego?olijfolie en vonden het direct erg lekker. Jullie recept is een geweldige hulp maar toch nog een vraagje; is de kaas te vervangen door een andere soort kaas want het is bij de plaatselijke winkel slecht verkrijgbaar?
Hoi Paul,
Wat leuk zeg! Wellicht kun je een stukje Parmezaanse kaas kunnen proberen. Ook zou je de echte Engelse Cheddar kunnen doen, maar ik weet niet of die dan wel te koop is bij jullie plaatselijke winkel. Als laatste is gemarineerde feta ook wel erg lekker, het is dan wel een zachte kaas.
Ik hoor graag van je zodra je iets uitgeprobeerd hebt.
Groetjes Shanna Kheira en Selma