Deze gemarineerde mozzarella is onwijs snel gemaakt en barst van smaak! Je hoeft het alleen maar even te laten intrekken en dan kan het gelijk op de borrelplank! De zachte mozzarella wordt omhuld met een frisse kruidenmix van oregano, peterselie, basilicum en tijm. Verder zorgen een snufje chilivlokken en een scheutje olijfolie en balsamicoazijn voor net dat beetje extra pit. Simpel om te maken, maar boordevol smaak – perfect voor op je borrelplank of als licht voorgerecht!
Bereiding van de Gemarineerde Mozzarella
Wij beginnen met het snijden van de kruiden. Gebruik hiervoor gerust de kruiden die je al in huis hebt. Wij hebben oregano, peterselie, basilicum en tijm gebruikt, maar kruiden zoals bieslook, koriander en dille zouden ook heel lekker zijn in deze gemarineerde Mozzarella.
Snijd de kruiden fijn en plaats het in een mooie serveerschaal. Schenk hier de extra vergine olijfolie over en voeg vervolgens de chilivlokken toe. Meng de balsamico azijn met de olijfolie en plaats vervolgens de mozzarella balletjes in de kruidenolie.
Zet het bord in de koelkast en laat de kruidenolie ongeveer 2 uur in de mozzarella trekken. Hierdoor zullen de smaken zich versterken en zal de mozzarella alle smaken opnemen.
Maak ondertussen een lekkere borrelplank!