Recept

Geplette Komkommersalade met Feta en Pistachenoten

Geplette Komkommersalade met Feta

Deze geplette komkommersalade is heerlijk! Hij is verfrissend en zit vol van smaak door de toevoeging van feta en pistachenoten. Het is de perfecte balans tussen fris en hartig. Dit eenvoudige, maar fijne gerecht combineert de verfrissende crunch van komkommer met de romige zoutige smaak van feta en de nootachtige bite van pistachenoten. Ideaal als lichte lunch of bijgerecht. Deze salade biedt een verkwikkende twist op traditionele smaken.

Door de komkommer te pletten, wordt de textuur van de komkommer anders waardoor de smaken extra goed worden opgenomen in de komkommer! Extra lekker dus.

Op onze blog hebben nog meer lekkere komkommersalades. Wellicht vind je deze versie met Griekse yoghurt ook erg lekker of ga voor onze pittige komkommersalade.

Het maken van de Geplette Komkommersalade met Feta en Pistachenoten

Snijd de komkommer in stukken en daarna in de lengte door de helft. Je kunt de stukken zo groot maken zoals je wilt. Onze stukken zijn ongeveer 5 centimeter breed. Gebruik een mes of een deeg roller om de komkommer plat te slaan. Je kunt ook altijd de onderkant van een glas gebruiken.

Nu de komkommer klaar is gaan we verder met de feta. In een schaaltje prakken wij de feta en mengen wij de feta met het sap van een halve citroen, de fijngesneden dille en de olijfolie. Breng het op smaak met peper en een beetje zout en roer alles goed door.

Schep dan de feta over de komkommer en mix alles goed met elkaar. Maak de salade af met wat grofgehakte pistachenoten.

Geniet van deze heerlijke, frisse salade!

Enjoy!

Geplette Komkommersalade met Feta
Geplette Komkommersalade met Feta
Geplette Komkommersalade met Feta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Laat gerust een reactie achter