Pindakaas liefhebbers opgelet. Wij hebben weer een super lekker pindakaas snack voor jullie. Deze gepofte rijst snack met pindakaas en chocolade is hemels! Bovendien ook nog eens super simpel om te maken. Verder kost het je alleen wat wachttijd, want de snacks moeten in de koelkast opstijven. Dat klinkt niet zo verkeerd toch? Zorg maar dat je genoeg maakt, want je zult er niet genoeg van krijgen.
Nog een bijkomend voordeel is dat je hier slechts 4 ingrediënten voor nodig hebt. Sommige heb je misschien al standaard thuis, bijvoorbeeld de honing en de pindakaas (chocolade wellicht ook wel). Voor de gepofte rijst zul je waarschijnlijk wel naar de supermarkt moeten gaan. Deze kun je halen bij de Albert Heijn. Verder meng je eigenlijk alles met elkaar en dan kun je lekker genieten van deze romige, rijke en smaakvolle snack. Heerlijk!
Snacken met pindakaas
Gek op pindakaas? Dat zullen deze heerlijke recepten je ook zeker bevallen. Denk eens aan onze blondies met pindakaas, pindakaas proteine repen of onze pindakaas jam kruimelkoeken. Elk recept is ontzettend lekker en helemaal perfect voor de echte pindakaas liefhebber!
Bereiding van de Gepofte rijst snack met pindakaas en chocolade
Als eerste weeg je alle ingrediënten af.
Schep de pindakaas in een magnetron bestendig kommetje en verwarm de pindakaas een klein beetje, zodat het iets zachter is. Pak dan een grote mengkom en voeg hier de honing en pindakaas aan toe. Meng deze twee goed met elkaar. Voeg dan de gepofte rijstkorrels toe aan de pindakaas met honing en schep alles goed door elkaar.
Pak een vierkante bakvorm en bekleed deze met bakpapier. Schep hier de gepofte rijstkorrels in en verdeel het goed. Druk alles stevig aan en zet de bakvorm in de koelkast.
Hak de pure chocolade vervolgens in kleinere stukjes en smelt de chocolade in de magnetron of in een au bain marie. Lees hier onze tips voor het smelten van de chocolade. Zodra de chocolade gesmolten is, schenk je dit over de gepofte rijst met pindakaas in de bakvorm. Verspreid alles goed, zodat straks elk stukje een mooie chocolade laag heeft. Zet vervolgens de bakvorm met deze snacks weer in de koelkast.
Met een paar uurtjes zal de chocolade stijf zijn geworden en zijn de snacks klaar om gegeten te worden. Snijd ze in gelijke stukken (je kunt ze zo groot maken zoals je zelf wilt) en geniet ervan!
Laat gerust een reactie achter