
Op zoek naar een simpel maar smaakvol voorgerecht? Maak dan deze mooie gerookte zalm carpaccio. Carpaccio van ossehaas is een van de bekendste voorgerechten. Echter kun je met carpaccio verschillende kanten op. Voor de feestdagen besloten wij voor een carpaccio van gerookte zalm te gaan. Samen met de rode ui, kappertjes en dille is het gerecht ontzettend smaakvol. Een echte aanrader!
Ook erg lekker om als lunch te eten op een warme zomerdag of natuurlijk als voorgerecht bij elk leuk etentje.
Bereiding van de Gerookte Zalm Carpaccio
Deze heerlijke zalm carpaccio is eigenlijk erg makkelijk om te maken. Met een kleine 10 minuutjes heb jij dit op de tafel staan!
Snijd de rode ui in halve ringen, voeg deze toe aan een kommetje en voeg hier 2 eetlepels olijfolie aan toe. Strooi hier ook wat peper en zout overheen en schep alles goed door elkaar.
Beleg een bordje met de dungesneden plakjes gerookte zalm. Schep dan de rode ui ringen in olijfolie over de gerookte zalm. Het overgebleven olijfolie in het kommetje mag ook verdeeld worden over de gerookte zalm. Verdeel daarna de kappertjes over de gerookte zalm.
Klop nu een beetje zure room los en verdeel deze in toefjes over de gerookte zalm carpaccio. Als laatste kruiden we de carpaccio met wat verse dille. Pak een takje en pluk wat dille los en strooi deze over het gerecht. Maak het gerecht met de laatste eetlepel olijfolie en genieten maar!
Eet Smakelijk!
Wiil je ook eens een vegetarische carpaccio proberen? Maak dan eens deze rode bieten carpaccio met feta.


