Op zoek naar een simpel maar smaakvol voorgerecht? Maak dan deze mooie gerookte zalm carpaccio. Carpaccio van ossehaas is een van de bekendste voorgerechten. Echter kun je met carpaccio verschillende kanten op. Voor de feestdagen besloten wij voor een carpaccio van gerookte zalm te gaan. Samen met de feta, rode ui en citroendressing is het gerecht onwijs smaakvol. Een echte aanrader!
Ook erg lekker om als lunch te eten op een warme zomerdag of natuurlijk als voorgerecht bij elk leuk etentje.
Bereiding van de Gerookte Zalm Carpaccio
Deze heerlijke zalm carpaccio is eigenlijk erg makkelijk om te maken. Met een kleine 10 minuutjes heb jij dit op de tafel staan!
Snijd de rode ui in halve ringen, de cherrytomaten in kwartjes en kruimel de feta. Pers de halve citroen uit en meng dit met de olijfolie.
Beleg een bordje met een beetje rucola melange en verdeel hier de dungesneden plakjes gerookte zalm over. Versier dan de plakjes zalm met de rode ui, de feta kruimels en kappertjes. Sprenkel een beetje van de citroen- olijfolie over alle ingrediënten en breng het op smaak met een snufje peper.
Nu kun je genieten van dit mooie voorgerecht.
Eet Smakelijk!
Wiil je ook eens een vegetarische carpaccio proberen? Maak dan eens deze rode bieten carpaccio met feta.