Recept

Geroosterde Bloemkoolsoep

Mmmm, soms is er niets beter dan genieten van een heerlijke kom warme soep. Deze geroosterde bloemkoolsoep met kikkererwten is echt fantastisch! Lekker romig, goed op smaak en daarnaast laat deze soep ook zien dat een soep ook heel gezond kan zijn. De groente breng je eerst op smaak en rooster je vervolgens in de oven. Hierdoor krijgt de soep nog meer smaak. Van deze soep gaan jullie sowieso genieten.

Niet genoeg aan alleen een kop soep? Maak dan deze heerlijke knoflookbrood erbij.

Bereiding van de Geroosterde Bloemkoolsoep

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de bloemkool in roosjes, de ui in partjes en de knoflook fijn. Plaats op een met bakpapier beklede bakplaat de bloemkoolroosjes en de ui. Sprenkel hier overheen de olijfolie en breng het op smaak met zout. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en rooster de diverse groenten in de oven voor 30 minuten. Draai het tussendoor een keer om.

In de pan bak je de knoflook tot het begint te ruiken. Voeg vervolgens de groentebouillon, bloemkool en de ui toe. Laat het koken ongeveer 20 minuten, zodat de smaken goed met elkaar kunnen mengen.

Tijdens deze 20 minuten grillen wij alvast de kikkererwten. De kikkererwten kunnen ook in de oven op 200 graden. Meng de kikkererwten met de olijfolie en de kruiden en plaats het op een met bakpapier beklede bakplaat. Grill de kikkererwten in de oven knapperig en krokant.

Plaats vervolgens de hete soep in een blender en mix het tot een glad soepje. Zorg er wel voor dat je gebruik maakt van een hitte bestendige blender of laat de soep eerst afkoelen. Vul de blender niet te vol, dan kan het overstromen. Doe het indien nodig in etappes.

Serveer de soep met gesneden bosuitjes en lekkere krokante kikkererwten.

Geniet van deze gezonde en verantwoorde soep!

Liever een andere soep? Kijk dan eens op deze pagina. Hier hebben wij nog veel meer soorten heerlijke soepen staan.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenKoolhydraat Arme GerechtenVegetarische GerechtenSoepen

Laat gerust een reactie achter