Recept

Geroosterde Knoflook Kruidenboter

Geroosterde Knoflook Kruidenboter

Een goed kruidenboter recept is onmisbaar. Je kunt eindeloos combineren met een kruidenboter. Natuurlijk heb je de klassieke kruidenboter, maar zoals wij al vaker hebben laten zien kun je ook vele andere soorten maken. Een paar van onze favorieten zijn de truffel kruidenboter en de zongedroogde tomaten kruidenboter. Nu hebben wij er een nieuwe favoriet erbij. Namelijk een geroosterde knoflook kruidenboter. Knoflook is een ontzettend lekkere smaakmaker, die wij bijna in elk gerecht toevoegen, dus waarom niet in een kruidenboter? In deze kruidenboter zit lekker veel knoflook. Doordat we de knoflook roosteren in de oven krijgt het een veel zachtere en rijkere smaak. Lekker voor bij de BBQ, maar ook bijvoorbeeld met gourmetten.

Bereiding van Geroosterde Knoflook Kruidenboter

Voordat we beginnen, laten we de roomboter op kamertemperatuur worden.

Pak de twee knoflookbollen en haal de buitenste velletjes van de bollen af. De knoflookbollen hoeven niet helemaal te worden ontveld. Plaats de knoflookbol op zijn zijkant en snijd het topje er vanaf, zodat ieder teentje zichtbaar is aan de bovenkant. Schenk hier wat olijfolie overheen en wikkel de twee knoflookbollen in aluminiumfolie. Plaats de knoflookbollen in een voorverwarmde oven op 200 graden. Bak de knoflookbollen in ongeveer 40-50 minuten goudbruin. Laat het vervolgens even afkoelen, voordat je verder gaat met de volgende stap.

Snijd de bieslook en de peterselie zeer fijn. Duw met je handen de knoflook uit de knoflook bolletjes en plaats het in een kommetje. Prak het fijn met een vork. Voeg de kruiden en het snufje zout toe en meng het met elkaar. Voeg vervolgens ook de roomboter toe en meng alles nogmaals goed door elkaar.

Nu heb je een heerlijke geroosterde knoflook kruidenboter.

Geniet ervan!

Geroosterde Knoflook Kruidenboter
Geroosterde Knoflook Kruidenboter
Geroosterde Knoflook Kruidenboter

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Dips, Sauzen en SmeerselsBarbecue

Laat gerust een reactie achter