De pastinaak. Eén van de vergeten groentes, maar o zo lekker. Vooral wanneer je hem in de oven grillt. We vinden het lekker om pastinaak in de winter toe te voegen aan bijvoorbeeld traybakes met veel groente, te grillen met wortel als snack of te verwerken in een lekkere romige soep. Deze geroosterde pastinaaksoep is een nieuwe aanwinst op de blog. Hij is ontzettend smaakvol, ontzettend romig én ontzettend makkelijk. De soep is extra lekker wanneer je deze serveert met onze ultieme knoflookbrood recept.
Ben je op zoek naar meer recepten met pastinaak. Zoals we hierboven al aangaven vinden wij het erg lekker om pastinaak te roosteren met andere groente in een traybake. Lijkt dat jou ook wat? Neem dan een kijkje naar dit recept: Groente Traybake met pastinaak, wortel en aardappel. Een heerlijk gerecht voor bij een stukje vlees of vis.
Ook vind je pastinaak in deze heerlijke runderstoofpot uit de slowcooker. Een heerlijk winters gerecht met veel smaak.
Bereiding van Geroosterde Pastinaaksoep
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil en snijd de pastinaak in stukken en plaats het op een bakplaat. Meng de pastinaak met een beetje olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. In een stukje aluminiumfolie plaatsen wij de knoflookteentjes. Schenk hier wat olijfolie overheen en vouw het dicht. Plaats de knoflookteentjes bij de pastinaak op de bakplaat. Rooster de groente in de oven gedurende 30 minuten of tot de pastinaak goudbruin is. Draai de pastinaak halverwege om.
Terwijl de pastinaak in de oven is, snijden wij het uitje in halve ringen. Bak op laag vuur het uitje in de pan tot het gekarameliseerd is. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Snijd de tijm en rozemarijn fijn en voeg het toe aan de uienringen wanneer deze gekarameliseerd zijn. Bak het een paar minuten mee.
In de blender plaatsen wij de knoflook, pastinaak, ui, kruiden, groentebouillon en kookroom. Pureer tot egaal. Plaats de soep in een pan en verwarm de soep tot het kookt. Voeg nog wat citroensap toe en proef vooral even of de soep goed op smaak is. Voeg anders eventueel nog wat citroen, zout of peper toe.
Garneer de soep met kookroom en wat verse tijm.
Hoi
Vraag wil graag pastinaak soepje maken, maar er staat dat ik knoflook ook in oven moet doen bedoelen jullie dan al geschild of…
En tijm en rozemarijn moeten bij ui in pan, maar welke kruiden bedoelen jullie dan voor in blender ??
Groeten Anja
Hi Anja,
Wat lekker zeg. Met de knoflook bedoelen wij dat je eerst de bovenkant van de bol knoflook afsnijd. Vervolgens wikkel je deze in aluminiumfolie en zet je die bol in folie in de oven. Vervolgens als je de knoflook uit de oven haalt, knijp je hem zeg maar uit en doe je de knoflook in de blender. De rozemarijn en tijm bak je mee met het uitje in de pan. Zodra dit lekker gebakken is, voeg je alles (ui, rozemarijn en tijm) toe aan de knoflook in de blender.
Ik hoop dat het zo duidelijk is. Zo niet, laat het ons vooral weten en proberen we je verder te helpen.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoi dames,
Oh ik had jullie Erwtensoep en Geroosterde pastinaak soep gemaakt, erwtensoep was super lekker, Maar wauw de Geroosterde Pastinaaksoep was helemaal over de Top
Dank voor delen van jullie mooie Soepen
Gr. Anja
Wat een heerlijke soep, we hebben genoten van deze soep, deze ga