Gek op hummus? Dan is deze geroosterde rode paprika hummus wellicht wat voor jou. Naast geroosterde rode paprika’s zit deze hummus vol met heerlijke kruiden zoals tahini, knoflook, komijn en citroen. Voor dit recept kun je een kant-en-klaar potje geroosterde paprika’s kopen of je kunt natuurlijk zelf paprika’s roosteren. Wij besloten om ze zelf te roosteren. Dat is namelijk erg makkelijk en een stuk goedkoper, maar kost wel wat extra tijd. De hummus kun je lekker gebruiken op brood, op wraps met gegrilde groente en kipfilet of je kunt de hummus op tafel zetten tijdens een borrel met wat crackers en stukjes pitabrood. Je zult er zeker weten enorm van genieten!
Bereiding van Geroosterde Rode Paprika Hummus
In dit recept kan je zelf de paprika’s roosteren of gewoon een potje geroosterde paprika kopen in de supermarkt.
Indien je zelf de paprika’s wilt roosteren dan verwarm je de oven voor op 225 graden. Bak de rode paprika’s in de oven 30-35 minuten of tot ze zwart geblakerd zijn. Laat de paprika’s afkoelen en verwijder vervolgens het vel van de paprika.
Plaats alle ingrediënten in de foodprocessor en pureer het tot het een egaal geheel is. Als het wat meer moeite om egaal heeft, voeg dan een beetje water toe. Breng het extra op smaak met peper en zout.
Serveer het met verse naan of pita’s.
Eet Smakelijk!
Ook hebben we een heerlijk recept voor pompoenhummus. Zeker de moeite waard om ook te maken!