Recept

Geroosterde Rode Paprika Pesto

Geroosterde Rode Paprika Pesto
Geroosterde Rode Paprika Pesto
Geroosterde Rode Paprika Pesto

Van geroosterde rode paprika’s kun je echt een heerlijke pesto maken. Het is super simpel om te maken en het barst van smaak. Deze geroosterde rode paprika pesto is heerlijk om in te dippen met wat brood, Je kunt het ook door de pasta mengen of als basis van een tosti/panini te gebruiken. Weer eens wat anders dan de bekende groene pesto.

Bereiding van deze Rode Paprika Pesto

Wij beginnen met het grillen van de paprika’s. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de paprika in vieren. Verwijder de zaadlijsten en het witte gedeelte van de paprika’s. Strooi dan de eetlepel van de normale olijfolie over de paprika’s heen en breng ze op smaak met peper en zout.  Grill de paprika’s in de oven tot de zijkanten zwart worden, dit duurt ongeveer 25 minuten.

Ondertussen gaan wij de pijnboompitjes bakken in een koekenpan. Daarna snijden wij de knoflook fijn. Wanneer de paprika klaar is, plaats je de paprika in jouw foodprocessor en voeg je de parmezaanse kaas, pijnboompitten, basilicum en het fijngesneden teentje knoflook toe. Voeg vervolgens de extra vierge olijfolie toe en bekijk de consistentie. Bepaal of er nog wat extra olijfolie moet worden toegevoegd. Proef de pesto en breng het eventueel nog extra op smaak met peper en zout.

Enjoy!

Deze pesto is prima in te vriezen en je kunt het ongeveer een week in de koelkast bewaren.

Geroosterde Rode Paprika Pesto

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondDips, Sauzen en Smeersels

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter