Recept

Geroosterde Uiendip

geroosterde uiendip
Geroosterde Uiendip
Geroosterde Uiendip

Gekarameliseerde uien, heerlijk vinden wij dat. Wat denk je van gekarameliseerde uien in een dip met heerlijke naturel chips? Dat moet wel heerlijk zijn toch? Dat dachten wij ook. Hierbij geven wij jullie het recept voor de lekkerste geroosterde uiendip ooit!

Het maken van de Geroosterde uiendip

Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 200 graden.

Snijd de uien en de sjalotten in halve ringen en plaats ze op de bakplaat. Meng de uien en de sjalotten met de hele tijmtakjes en de olijfolie. Breng het vervolgens op smaak met peper en zout. Plaats het in de oven gedurende 45 tot 55 minuten tot ze helemaal gekarameliseerd zijn. Iedere 10 minuten schep je de uien om.

Na deze 45 tot 55 minuten, verwijderen wij de tijmtakjes en voegen wij de wijn en de witte wijnazijn toe. Meng het met de uien en plaats het opnieuw in de oven gedurende ongeveer 15 minuten. Laat het vervolgens afkoelen!

Wanneer de uien volledig afgekoeld zijn, snijd je de uien fijn. Plaats het in een kom met de zure room, bieslook en de Griekse yoghurt. Meng alle ingrediënten in de kom tot een romige dip. Schep de dip in een kommetje en zet deze op tafel met chips of groente om in te dippen.

Geniet ervan!

Extra lekker met naturel ribbelchips!

geroosterde uiendip
geroosterde uiendip

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter