Recept

Gevuld Borrelbrood met Romige Kip

Gevuld Borrelbrood met Kip
Gevuld Borrelbrood met Romige Kip
Gevuld Borrelbrood met Romige Kip
Gevuld Borrelbrood met Romige Kip
Gevuld Borrelbrood met Romige Kip
Gevuld Borrelbrood met Romige Kip

Het gebeurt regelmatig dat wij in het weekend gezellig samen gaan borrelen. Soms omdat we nieuwe drankjes willen uitproberen en soms omdat het gewoon kan. Altijd is het gezellig en wij zijn graag samen. Bij een gezellige borrel horen natuurlijk ook lekkere hapjes. Zeker bij ons thuis, we zijn niets voor niets echte foodies. Tijdens onze laatste borrelmiddag maakten wij dit geweldig lekkere gevulde borrelbrood met romige kip. Naast pulled chicken vind je ook spekjes, cheddar, mozzarella en feta terug in het borrelbrood. Onwijs veel soorten kaas dus. Wij zijn zo gek op kaas dat dit een heerlijke traktatie is, vooral in het weekend. Kortom, dit brood is zeker de moeite van het maken waard. Pak een glaasje wijn of een cocktail en geniet van dit heerlijke borrelbrood!

Bereiding van Gevulde Borrelbrood met Romige Kip

Om te beginnen maken wij pulled chicken. Wij hadden al pulled chicken over van de dag er voor. Lees ons artikel over het maken van pulled chicken om hier meer over te weten.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de spekjes in een koekenpan krokant.

Snijd de bovenkant van het borrelbrood af en hol het uit met een mes of een lepel. De bovenkant van het brood kan je in reepjes snijden en meegrillen.

In een kom mixen wij de roomkaas, mayonaise, zure room, sambal en de kruiden tot het volledig gemengd is. Mix de kazen door elkaar een verdeel het door de helft. De ene helft mengen wij met de roomkaas, de andere helft bewaren we om er extra overheen te doen. Als laatste mengen wij de pulled chicken door de roomkaas.

Vul het brood met het roomkaas-kip mengsel en strooi de extra kaas over het brood heen. Bak het brood in de oven tot het goudbruin is in 20-25 minuten. Strooi de spekjes over het brood heen en laat het eventjes afkoelen, ongeveer 10 minuten, tot je het in stukjes gaat snijden.

Probeer ook ons borrelbrood met camembert of ons borrelbrood met pesto en kaas!

Gevuld Borrelbrood met Kip
Gevuld Borrelbrood met Kip
Gevuld Borrelbrood met Kip
Gevuld Borrelbrood met Kip

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter