Recept

Gevulde Appeltjes uit de Oven met Pepernoten

Appel en pepernoten passen onwijs goed bij elkaar. Zeker wanneer het, zoals met dit recept, warm uit de oven komt. Deze gevulde appeltjes uit de oven met pepernoten is een gouden combinatie. Onwijs makkelijk, snel gemaakt en heerlijk met slagroom of een bolletje vanille ijs. Een perfect nagerecht met Sinterklaas.

Gevulde Appeltjes uit de oven met Pepernoten

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd als eerste het kapje van de appel. Hol vervolgens de appel uit met een meloenboor en verwijder ook het klokhuis. Zorg er voor dat de randen en de bodem in tact blijven. Bewaar de stukjes vruchtvlees die je uit de appel verwijderd.

Snijd het vruchtvlees in stukjes en meng deze met 1 eetlepel suiker en 1 theelepel kaneelpoeder. Pak dan een handje pepernoten en snijd deze in grove stukjes. Meng de stukjes pepernoten met de stukjes appel en vul vervolgens hier de appels mee.

Zet de appeltjes in een ovenschaal. Mocht je meer vulling hebben dan dat er in de appels past, dan kun je de rest van de vulling rondom de appels verspreiden.

Bak vervolgens de appels in 25 minuten af in de oven.

Haal de gevulde appeltjes uit de oven en serveer deze op een schoteltjes.

Geniet er van!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureToetjesFeestdagenSinterklaas
Deel:

Laat gerust een reactie achter