Recept

Gevulde Caprese Portobello’s

Gevulde Caprese Portobello's
Gevulde Caprese Portobello's
Gevulde Caprese Portobello's

Wij hebben al vele vlees en vis gerechtjes voor de kerst met jullie gedeeld maar je kunt natuurlijk ook voor een heerlijke vegetarisch gerechtje gaan. Dit voorgerecht is een voorbeeld hiervan. Heerlijke gevulde caprese portobello’s. De grote champignons zijn gevuld met cherrytomaatjes, mozzarella en pesto. Een heerlijke, klassieke combinatie die (bijna) iedereen wel lekker vind. Je kunt dit gerecht prima combineren met een vlees/vis hoofdgerecht of ga juist voor een geheel vegetarisch kerstdiner door ook een heerlijk vega hoofdgerecht te maken. Bijvoorbeeld een lekkere risotto met gegrilde groente of zelfgemaakte ravioli gevuld met pompoen. Dat is het mooie van kerst je kunt er alle kanten mee op zodat je een prachtig menu op tafel zet, helemaal naar eigen smaak! Geniet er van!

Bereiding van de gevulde Caprese Portobello’s

Zet de oven aan op 200 graden.

Pak de portobello’s en boen deze schoon. Verwijder dan de steel en hol de portobello’s een beetje uit doormiddel van een lepel. Niet teveel want anders worden de bakjes te diep en maak je de onderkant/zijkant wellicht kapot.

Haal de dan mozzarella uit de verpakking en snijd deze in blokjes. Vervolgens snijd je de cherrytomaatjes in kwartjes en meng je deze met de mozzarella blokjes.

Vul de uitgeholde portobello’s met de mozzarella/tomaatjes. Verdeel dan een theelepel groene pesto over elke portobello en plaats beide portobello’s in een ovenschaal.

Zet de ovenschaal in de oven en bak de paddenstoelen in 20-25 minuten mooi gaar.

Zodra de portobello’s gebakken zijn, pak je twee bordjes en verdeel je hier de rucola over. Leg elke portobello op een bedje van rucola en dan kun je de gerechtjes serveren.

Eet smakelijk!

Gevulde Caprese Portobello's
Gevulde Caprese Portobello's
Gevulde Caprese Portobello's
Gevulde Caprese Portobello's

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Vegetarische GerechtenVoorgerechtenLunchFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter