Recept

Gevulde Eieren met Bacon

Gevulde eieren met bacon

Gevulde eieren vinden wij helemaal te gek. Heerlijk romig en een perfect hapje voor op een feestje/verjaardag. Wij maken ze af en toe als wij onze verjaardag vieren. Deze gevulde eieren zijn dan een groot succes en vaak als eerste op. Ook met Pasen zijn gevulde eieren populair. Daarom proberen wij voor deze feestdag een nieuwe versie te maken. Wij maakten dit keer heerlijke gevulde eieren met bacon en bieslook. Simpel en onwijs lekker!

Bereiding van de Gevulde Eieren met Bacon

Zet een steelpannetje met water en eieren op het vuur. Wanneer het water kookt zet je de eierwekker op 8-9 minuten om te zorgen dat ze hardgekookt worden.

Ondertussen pakken wij een een andere pan en bakken wij hier de bacon blokjes in. Bak ze totdat ze lekker knapperig worden. Leg ze vervolgens op een bordje met wat keukenpapier om het vet op te vangen.

Zodra de eieren hard gekookt zijn, laat je ze schrikken met koud water. Pel dan de eieren en snijd ze horizontaal door het midden.

Verwijder het eigeel voorzichtig uit het eiwit en leg deze in een apart kommetje. Meng het eigeel met de mayonaise, peper en zout. Snijd de bieslook fijn en roer deze goed door het eigeel met mayonaise totdat een gladde mousse ontstaat. Schep dan wat bacon blokjes door de vulling en vul de witte halve eitjes met de eigeel mousse.

Versier de eieren nog met wat bacon en bieslook en dan kun je deze heerlijke gevulde eieren met bacon uitdelen.  

Enjoy!

Meer soorten gevulde eieren? Ga eens voor deze heerlijke eieren gevuld met rode bieten hummus 🙂 of je kunt deze gevulde eieren maken met Makreel.

Gevulde eieren met bacon

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelPasen

Laat gerust een reactie achter