Recept

Gevulde Eieren met Rode Bietenhummus

Gevulde Eieren met Rode bieten hummus
Gevulde Eieren met Rode Bietenhummus
Gevulde Eieren met Rode Bietenhummus

Gevulde eieren op een feestje is altijd een goed idee. Ze zijn erg lekker, makkelijk maar helaas niet altijd super gezond. Vaak gaat de vulling gepaard met veel mayonaise. Daarom gingen wij op zoek naar een nieuwe ‘gezondere’ vulling. Gevulde eieren met rode bietenhummus bijvoorbeeld. Deze zijn net zo lekker als de klassieke versie en daarnaast is het ook leuk om weer eens wat anders uit te delen.

Bereiding van de Gevulde Eieren

Kook de eieren minimaal 8-10 minuten lang. Wanneer ze hard gekookt zijn, giet je de pan met heet water af en dompel je de eieren in koudwater. Hierdoor ‘schrikken’ de eieren, waardoor het straks makkelijker wordt om ze te pellen.

Voeg de rode bieten, uitlekte kikkererwten, kruiden, olijfolie en citroensap in de keuken machine. Meng alle ingredienten tot een gladde pasta. Mocht de hummus iets te dik worden, kun je altijd iets meer olijfolie of water toevoegen.

Pel vervolgens de eieren en snijd ze via de lengte door het midden. Voeg het eigeel toe aan de rode bieten hummus en meng alles nogmaals tot een gladde pasta. Vul een spuitzak of diepvrieszak met de rode bieten hummus en spuit de hummus in de lege eiwithelften.

Nu zijn deze gevulde eieren klaar en kun je ze uitdelen aan je vrienden of familie.

Zin in andere gevulde eieren? Wij hebben ze al eens in verschillende kleurtjes gemaakt (natuurlijk kun je de kleuren achterwege laten) en wij hebben gevulde eieren gemaakt makreel!

Gevulde Eieren met Rode Bietenhummus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondGezonde TussendoortjesVoor bij de borrel

Laat gerust een reactie achter