In het weekend heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken, maar ook niet om altijd te snacken. Deze gevulde gehaktbroodjes zijn dan een ideale uitkomst. Ze zijn erg makkelijk te maken en nog makkelijker om te eten. Je hapt ze lekker weg en in kleine brunchbroodjes zijn ze de ideale partysnack. Dit recept is goed voor 4 niet al te kleine broodjes.
Bereiding van de Gevulde Gehaktbroodjes
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak de pistolets alvast een kleine 4-5 minuten in de oven. Hierdoor zijn ze nog niet volledig afgebakken maar kan je ze wel makkelijk uithollen. Snijd de broodjes na het korte bakken door het midden (door de lengte) en haal het binnenste zachte brood uit de pistolet zodat je een mooie uitsparing krijgt. Vervolgens laten we deze broodresten weken in een diep bordje met melk. Laat het even staan zodat de melk kan intrekken.
Snijd het uitje fijn en en de champignons in reepjes. (Eerst in plakjes en daarna een kwartslag draaien en vervolgens weer in plakjes, zo ontstaan er kleine staafjes.) De ui en champignon bak je vervolgens met de sambal, chilipoeder, peper en zout. Als het groente mengsel klaar is laat deze dan afkoelen op een bordje.
Leg het gehakt in een grote schaal. Vervolgens meng je deze met een ei, de peterselie en nootmuskaat. Kneed het tot een mooie bol. Knijp de stukjes witbrood, die in de melk liggen. uit en kneed ook deze, zonder melk, door het gehakt. Snijd de plakjes grillham in kleine stukjes (bewaar 1 plakje grillham als garnering). De grillham, geraspte kaas en het champignon-ui mengsel voeg je toe aan het gehakt. Alles kneed je samen tot een lekkere smeuïge massa.
Nu kunnen we de broodjes vullen. Pak beetje bij beetje het gehakt uit de kom en vul hiermee de uitgeholde broodjes. Als garnering strooi je hier nog wat geraspte kaas over en wat plakjes grillham overdwars. Daarna gaan deze broodjes ongeveer 25 minuten in de oven.
Haal de broodjes uit de oven. Alles wat je nu nog moet doen is een leuke serie aanzetten, voetjes omhoog en lekker happen vanaf de bank.
oh dit ga ik Zaterdag maken heerlijk lijkt mij dat
Super leuk om te horen! Waren ze in de smaak gevallen?
oh ze waren heerlijk mijn man heeft gesmuld
Hi Hermien!
Super leuk om dit te horen! Fijn dat jullie genoten hebben.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Vraag als je geen gehakt in huis heb kan je dan ook kleine blokjes ham of kipfilet gebruiken bij een gevulde pistolet
Hi Marijke,
Helaas gaat dat niet helemaal werken. Gezien je rauw gehakt mengt met alle ingredienten en deze in het broodje stopt. Het kan wle dat je van de kipfilet zelf gehakt maakt.
Echter hebben wij dit nooit geprobeerd en weten we ook niet of dit zal smaken. De smaken zijn namelijk wel aangepast op de gehaktbroodjes.
Veel succes met het maken:)
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Hoi,
Wij zijn helaas geen champignon fans. Wat kan ik hier i.p.v. voor gebruiken?
Hi Sabrina,
Je kunt ze ook eventueel weglaten als je ze niet lust.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Heb ze gisteren gemaakt. Ipv champions heb ik maïs en paprika toegevoegd, smaakte super! Bedankt voor het recept, gaan we vaker maken. Ben benieuwd of je het ook een dag van te voren al kan maken.
Hi Winanda!
Ook een leuke variant om mais en paprika toe te voegen.
Je kunt wel het gehakt een dagje van te voren alvast klaar maken, maar ik zou de broodjes echt op de dag zelf afbakken. Anders is er een kans dat ze iets taaier worden of juist droog, wanneer je ze opnieuw opwarmt. Dat zou zonde zijn.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma