Recept

Gevulde Gehaktbroodjes

Gevulde Gehaktbroodjes
Gevulde Gehaktbroodjes

In het weekend heb je niet altijd zin om uitgebreid te koken, maar ook niet om altijd te snacken. Deze gevulde gehaktbroodjes zijn dan een ideale uitkomst. Ze zijn erg makkelijk te maken en nog makkelijker om te eten. Je hapt ze lekker weg en in kleine brunchbroodjes zijn ze de ideale partysnack. Dit recept is goed voor 4 niet al te kleine broodjes.

Bereiding van de Gevulde Gehaktbroodjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak de pistolets alvast een kleine 4-5 minuten in de oven. Hierdoor zijn ze nog niet volledig afgebakken maar kan je ze wel makkelijk uithollen. Snijd de broodjes na het korte bakken door het midden (door de lengte) en haal het binnenste zachte brood uit de pistolet zodat je een mooie uitsparing krijgt. Vervolgens laten we deze broodresten weken in een diep bordje met melk. Laat het even staan zodat de melk kan intrekken.

Snijd het uitje fijn en en de champignons in reepjes. (Eerst in plakjes en daarna een kwartslag draaien en vervolgens weer in plakjes, zo ontstaan er kleine staafjes.) De ui en champignon bak je vervolgens met de sambal, chilipoeder, peper en zout. Als het groente mengsel klaar is laat deze dan afkoelen op een bordje.

Leg het gehakt in een grote schaal. Vervolgens meng je deze met een ei, de peterselie en nootmuskaat. Kneed het tot een mooie bol. Knijp de stukjes witbrood, die in de melk liggen. uit en kneed ook deze, zonder melk, door het gehakt. Snijd de plakjes grillham in kleine stukjes (bewaar 1 plakje grillham als garnering). De grillham, geraspte kaas en het champignon-ui mengsel voeg je toe aan het gehakt. Alles kneed je samen tot een lekkere smeuïge massa.

Nu kunnen we de broodjes vullen. Pak beetje bij beetje het gehakt uit de kom en vul hiermee de uitgeholde broodjes. Als garnering strooi je hier nog wat geraspte kaas over en wat plakjes grillham overdwars. Daarna gaan deze broodjes ongeveer 25 minuten in de oven.

Haal de broodjes uit de oven. Alles wat je nu nog moet doen is een leuke serie aanzetten, voetjes omhoog en lekker happen vanaf de bank.

Geniet er van!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Reacties (10)

Laat gerust een reactie achter