Recept

Gevulde Gekleurde Eieren

Gevulde eieren

Ook Pasen is voor ons een feestdag waar wij gezellig met z’n allen samen komen om een te genieten van een heerlijk gevulde brunchtafel. Op deze brunchtafel horen natuurlijk feestelijke hapjes. Speciaal hiervoor hebben wij deze lekkere gevulde gekleurde eieren gemaakt, want wat is Pasen zonder eieren. Een beetje kleur erbij en het ziet er ontzettend feestelijk eruit. Bijna te mooi om op te eten, maar dan weet je natuurlijk niet wat je mist!

Bereiding van de Gevulde Gekleurde Eieren

Kook de eieren in ongeveer 8 minuten hard. Zodra ze goed gekookt zijn, giet je de eieren af en laat je ze schrikken met koud water, Dit maakt het pellen van de eieren makkelijker. Pel alle eieren en snijd ze daarna horizontaal door. Schep het eigeel uit de eieren en doe deze in een aparte kom.

Vul 4 glazen met water. Voeg daarna de kleur per glas toe door middel van het gebruiken van een sateprikker. Doop de sateprikker in de kleurstof en roer deze vervolgens in het glas met water. Zodra de glazen voorzien zijn van gekleurd water, kunnen wij de eiwitten toevoegen. Laat de kleurstoffen ongeveer een kwartierje intrekken zodat we straks mooi gekleurde eieren hebben.

Prak de eigeel bolletjes stuk en voeg de mayonaise en knoflooksaus (je kunt hiervoor ons recept gebruikten) toe. Meng alles goed door elkaar heen, zodat het een egaal mengsel wordt. Vul een spuitzak met het eigeelmengsel. Mocht je geen spuitzak hebben, kun je ook makkelijk een diepvrieszak gebruiken en hiervan het puntje van de zak af te knippen.

Na een kwartier haal je de eieren uit het water en leg je deze op een grote schaal. Nu kunnen we de eieren vullen met het eigeel. Door middel van de spuitzak kun je mooie toefjes spuiten in het gekleurde eiwit. Versier vervolgens de eieren met een beetje paprikapoeder en gedroogde peterselie en het is weer een mooie traktatie voor op de brunchtafel.

Enjoy!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Holiday treatsFeestdagenPasen

Reacties (2)

Laat gerust een reactie achter