Recept

Gevulde Kipfilet met Mozzarella

Gevulde Kipfilet met Mozzarella
Gevulde Kipfilet met Mozzarella

Wij houden wel altijd van een gevulde kipfilet of een gevulde varkenshaasje. Vaak maken wij er dan een heerlijke frisse salade en gebakken aardappeltjes bij. Een heerlijke weekend maaltijdje waar we graag van genieten. Laatst maakten wij een heerlijke gevulde kipfilet met mozzarella, zongedroogde tomaten en spinazie. Het kan nooit fout gaan met mozzarella en zongedroogde tomaten dachten we. We hadden gelijk, lees hier het recept, zodat jullie ook kunnen genieten van deze heerlijk gevulde kipfilet.

Bereiding van de Gevulde Kipfilet met Mozzarella

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Voor dat we beginnen met het vullen van de kipfilet, moeten we de mozzarella in plakjes snijden en de zongedroogde tomaten uit laten lekken. Wij kopen meestal zongedroogde tomaten in olie. Eventueel kan je de zongedroogde tomaten ook fijn snijden. Was van te voren ook de spinazieblaadjes en ontdoe deze blaadjes van de steeltjes.

Om deze heerlijk gevulde kipfiletjes te kunnen maken, beginnen we met het opensnijden van de kipfilet. Maak een insnede over de lengte en klap dit open. Leg de spinazieblaadjes op de onderste helft van de insnede. Plaats vervolgens hier overheen de plakjes mozzarella en de zongedroogde tomaten. Vouw de kipfilet dicht en maak het eventueel vast met een prikkertje. Strooi hier peper en zout overheen.

Vet een ovenschaal in met de olijfolie. Plaats de gevulde kipfiletjes in de ovenschaal en de ovenschaal in het midden van de oven. Bak de kip voor ongeveer 25 minuten in de oven.

Laat ze vervolgens eventjes afkoelen.

Buon appetito!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVlees GerechtenKerst

Laat gerust een reactie achter