Recept

Gevulde naanbrood met feta en spinazie

Gevulde naanbrood met feta

Dit gevulde naanbrood met feta en spinazie is zó ontzettend lekker! Vers, zelfgemaakt naanbrood is al ontzettend lekker, maar wanneer je deze vult met feta, spinazie, mozzarella en kruiden zoals peterselie en bieslook, kan jouw geluk niet meer op. Een heerlijke combinatie van smaken, waar je van wil blijven snoepen. De broden zijn heerlijk om te serveren bij een vega curry of om te gebruiken bij dips zoals baba ganoush en hummus.

Bereiding van het Gevulde naanbrood met feta en spinazie

In de kom van de mixer mengen wij het water, de honing, de gist, de yoghurt, de melk, de bloem, het bakpoeder, de baking soda en het zout. Gebruik een deeghaak en mix het tot het volledig gemengd is. Dit duurt ongeveer 4 tot 6 minuten. Het deeg hoort plakkerig te zijn.

Met een klein beetje bloem kneden wij het deeg tot een bal. Plaats het deeg in een schone kom en plaats er een theedoek overheen. Laat het ongeveer een uur rijzen tot het deeg twee keer zo groot is geworden (plaats de kom op een warme plek).

Nu het deeg aan het rijzen is, kan je alvast beginnen met maken van de vulling. In een grote kom verkruimelen wij de feta en voegen wij de geraspte mozzarella toe. Laat de spinazie uitlekken en mix het met de kazen. Snijd de bieslook en de peterselie, indien ze vers zijn, in grove stukken en voeg het toe aan de kazen. Snijd de knoflook fijn en voeg de knoflook toe aan de kazen. Breng het extra op smaak met peper en zout.

Verdeel het deeg in 8 gelijke ballen. Vul iedere bal met ongeveer 3 eetl. van het kaasmengsel. Rol het eerste naanbrood uit. Smelt de boter in de magnetron.

Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en smeer beide kanten van de naan in met gesmolten boter. Verhit in de koekenpan een theelepel olijfolie en smeer hiermee de pan in. Wij deden dit met een keukenpapiertje (en zo snel mogelijk dat je je vingers niet verbrandt), maar het kan natuurlijk ook met een siliconen kwastje.

Plaats de naan in de koekenpan en zet het deksel erop. Bak de naan vervolgens 1 minuut tot er allemaal bubbels verschijnen. Vervolgens draai je het om en bak je het nog 1 à 2 minuten. In de tussentijd rollen wij alvast de volgende naan uit en smeer ik deze in met boter. Wanneer er allemaal grote geroosterde plekken verschijnen op de onderkant van de naan, verwijderen wij het naanbrood uit de pan en laten wij dit uitlekken op een keukenrol. Herhaal deze stappen tot alle naanbroden gebakken zijn!

Geniet van dit heerlijke naanbrood!

Gevulde naanbrood met feta
Gevulde naanbrood met feta
Gevulde naanbrood met feta
Gevulde naanbrood met feta

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelBijgerechten