Recept

Gevulde Paprika’s met Couscous

Gevulde Paprika met couscous
Gevulde Paprika's met Couscous

Soms heb je niet altijd zin in een grote maaltijd of zoek je wat anders dan een broodje met kaas als lunch. Wij hadden dat laatst ook en dus maakten wij deze gevulde paprika’s met couscous. De couscous is goed gevuld met tomaatjes, olijven, feta en pijnboompitten. Hierdoor zijn deze paprika’s, van oranje paprika, niet alleen een gezonde maaltijd maar ook nog eens een goed gevuld gerecht. Ideaal voor in de zomer, als lunch of als licht avondmaal.

Bereiding Gevulde Paprika

Snijd de paprika’s van boven naar beneden door het midden. Verwijder de zaadlijsten en plaats ze vervolgens in een ovenschaal. Besprenkel de paprika’s met een beetje olijfolie en bak ze 30 minuten lang in de oven.

Terwijl de paprika’s in de oven zitten, beginnen we met de vulling. Kook de couscous volgens de bereiding van de verpakking. Het lekkerste is om de couscous in groente bouillon te koken.

Snijd vervolgens de cherrytomaten in stukjes en de olijven in plakjes. Wanneer de couscous gaar is, meng dat de tomaatjes en stukjes olijf met de couscous. Verkruimel de feta en schep deze hier ook doorheen.

Wanneer de paprika’s klaar zijn, haal ze dan uit de oven. Schep de couscous met feta, tomaat en olijf in de paprika’s. Rooster als laatste de pijnboompitten in een pan en verdeel de geroosterde pijnboompitjes over de gevulde paprika’s.

Geniet van deze lunch of lichte avondmaal.

Eet smakelijk.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenGezondVegetarische GerechtenLunch

Laat gerust een reactie achter