Recept

Gevulde Pasta Schelpen met Gehakt

Gevulde Pasta Schelpen met Gehakt
Gevulde Pasta Schelpen met Gehakt

Deze gevulde pasta schelpen met gehakt zien er niet alleen fancy uit, maar zijn ook onwijs lekker. Het is een klusje om alle schelpjes te vullen, maar dan heb je ook wel wat. De schelpen zijn gevuld met gehakt, spinazie en tomatensaus. Natuurlijk vind je ook wat kaas over dit gerecht, heerlijk! Geen pasta is compleet zonder kaas natuurlijk, en zeker niet in huize De Kokende Zussen. Het is een heerlijke maaltijd voor het hele gezin om doordeweeks van te genieten, maar ook om te maken voor gasten. Ideaal!

Bereiding van de Gevulde Pasta Schelpen met Gehakt

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Begin dit gerecht met de pasta. Zet een grote pan met water op het vuur en breng het water aan de kook. Kook dan de pasta schelpen (conchiglioni) volgens de instructies op de verpakking. 

Snipper dan een uitje fijn en pers de knoflook uit. Pak een koekenpan en verhit hier een beetje olie in. Fruit dan de knoflook en ui in de pan. Voeg dan het rundergehakt toe en bak deze rul. Breng het vlees goed op smaak met peper, zout en de kruiden tijm en peterselie. Wanneer alles goed is gebakken, voeg je de spinazie toe en bak je deze mee tot het geslonken is.

Pak dan de ovenschaal en verdeel een paar eetlepels tomatensaus over de bodem van de schaal. Voeg de overgebleven tomatensaus toe aan het gehakt en meng alles goed.

Wanneer de schelpen gekookt zijn, giet je de pan af en ga je de schelpen vullen met het gehakt mengsel. Leg dan alle schelpjes in de ovenschaal en strooi hier wat Parmezaanse kaas over.

Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie en plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak het voor 20 minuten in de oven (houdt de aluminiumfolie er overheen).

Na 20 minuten halen wij de aluminiumfolie van de ovenschaal af en grillen we de schelpen tot ze mooi goudbruin zijn. Zet de oven dan wel op grillstand. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

Eet Smakelijk!

Gevulde Pasta Schelpen met Gehakt
Gevulde Pasta Schelpen met Gehakt
Gevulde Pasta Schelpen met Gehakt

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Laat gerust een reactie achter