Gevulde pastaschelpen maken we niet vaak, maar als we het maken genieten wij er intens van. Het is namelijk iets meer werk, maar eigenlijk valt dat ook reuze mee. Buiten dat het ontzettend lekker smaakt, ziet het er ook erg leuk uit. Dit gerecht is een perfecte maaltijd voor wanneer je eters op bezoek krijgt. De combinatie van ricotta en pesto in dit gerecht is hemels door de romige smaak. Het is daarmee de perfecte vulling en tegenhanger van de tomatensaus en het kipgehakt. Een beetje verse basilicumblaadjes erbij en de maaltijd is ready to be served. Hier gaan jullie sowieso van genieten.
Lijkt deze maaltijd je iets, maar wil je liever vegetarisch eten? Neem dan een kijkje bij dit recept. Hier vervangen we de pesto met spinazie en zit er geen vlees in de tomatensaus.
Wij gebruikten de pastaschelpen van Rummo. Deze kochten wij bij de Jumbo.
De bereiding van de gevulde pastaschelpen met pesto ricotta en kipgehakt
Zet de oven aan op 200 graden. Kook de pastaschelpen zoals beschreven op de verpakking.
Snipper dan het uitje en verhit een beetje olie in de pan. Bak de ui goudbruin en voeg daarna het kipgehakt toe. Rul het gehakt mooi goudbruin en voeg de Italiaanse kruiden toe voor smaak. Ook kun je wat peper en zout toevoegen voor extra smaak. Voeg vervolgens de passata toe en roer alles goed door elkaar. Schep het kipgehakt in tomatensaus op de bodem van een ovenschaal.
Zodra de pastaschelpen klaar zijn, giet je de pasta af en spoel je ze eventjes om met koud water, zodat je ze straks met je handen vast kan pakken om te vullen.
Meng de ricotta met de groene pesto in een apart kommetje. Pak dan één voor één de pastaschelpen en vul deze met het ricotta-pesto mengsel. Leg de gevulde pastaschelpen boven op het mengsel van tomatensaus en kipgehakt. Strooi als laatste een beetje mozzarella over de schelpen en zet dan de ovenschaal in de oven. Bak de pastaschelpen in 20 minuten gaar en mooi goudbruin.
Verdeel nog wat verse basillicum en eventueel wat extra pesto over de schelpen zodra het gerecht uit de oven komt.