Gevulde Sinaasappel met Frozen Yoghurt & Licor 43

Een heerlijk zomers toetje. Dit dessert is een heerlijke gevulde sinaasappel met de tropische smaken van mango, sinaasappel en Licor 43. De frozen yoghurt is fris, de mango en sinaasappel zoet en de Licor 43 geeft er een Spaans tintje aan. Dit doet ons echt denken aan de zomertijd! Je hebt slechts vijf ingrediënten nodig om dit prachtige dessert te maken. Het is super simpel te maken, maar het zal op de eettafel er erg leuk en spectaculair uit zien.

Bereiding

Snijd een dekseltje van de sinaasappel (ongeveer een kwart van de sinaasappel). Ga met een keukenmesje langs de binnenkant van de schil en snijd het vruchtvlees los van de schil. Haal het vruchtvlees met een lepel uit de sinaasappel. Er zal een restje in de sinaasappel zitten. Verwijder dit door middel van het gebruik van een sinaasappelpers. Doe dit vervolgens met alle andere sinaasappelen.

Giet de yoghurt, licor 43 en sinaasappelsap in een blender. Voeg dan het stukje bevroren mango toe en blend alles tot een romige massa. Giet de frozen yoghurt in een ovenschaal of cakeblik en plaats deze in de vriezer. Laat de frozen yoghurt ongeveer een uur in de vriezer. De lege sinaasappels kun je bewaren in de koelkast.

Haal de frozen yoghurt uit de vriezer. Schep met een lepel de mango yoghurt in de lege sinaasappels. Rasp er eventueel wat sinaasappelschil overheen.

Genieten maar!

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondNagerechten
Deel:

Laat gerust een reactie achter