Recept

Gevulde stokbrood met BBQ pulled chicken

Gevulde stokbrood met BBQ pulled chicken

Dit gevulde stokbrood met BBQ pulled chicken is zo’n lekker en makkelijk gerecht dat altijd in de smaak valt. Krokant brood, sappige kip en een zoete BBQ-saus maken het een perfecte combi voor een gezellige lunch of een relaxte avondmaaltijd. Het is bovendien makkelijk te maken en ideaal om te delen met vrienden of familie. Een fijne optie als je eens iets anders wilt serveren dan de standaard broodjes! Een echte allemansvriend, die je zonder al te veel moeite op tafel zet!

Bereiding van de gevulde stokbrood met BBQ pulled chicken

Zet de oven aan op 200 graden.

Pak een pannetje met water en zet deze op het fornuis. Kook hier de twee stukjes kipfilet ongeveer 10-15 minuutjes in.

Snijd dan de jalopenos in stukjes en snipper het rode uitje.

Ondertussen pakken we alvast het stokbrood en snijden we deze horizontaal open.

Zodra de kipfilet gekookt is, haal je ze uit de pan en leg je ze op een grote plank of bord. Met twee vorken “pull”/trek je ze uit elkaar, zodat je sliertjes kip krijgt, oftewel pulled chicken. Voeg dan 4 eetlepels bbq saus toe aan de kip en meng de kip met de rode ui en jalapeños.

Beleg de stokbrood met de kipfilet en strooi hier een mix van geraspte mozzarella en cheddar kaas overheen.

Schuif de stokbrood in de oven en bak hem af in 15 minuutjes.

Geniet van dit heerlijke borrelbrood.

Gevulde stokbrood met BBQ pulled chicken
Gevulde stokbrood met BBQ pulled chicken
Gevulde stokbrood met BBQ pulled chicken

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Voor bij de borrelLunchBelegde Broodjes