Deze heerlijke gevulde varkenshaas met de brie en honing is een waardig gerecht om op tafel te zetten. Het vlees is lekker mals, de brie lekker romig en de honing zoet. Daarnaast past de rozemarijn ook goed bij dit gerecht. Lekker als er vrienden komen eten of op een romantisch avondje. De bereiding is eenvoudig en de uitvoering is om te smullen.
Wij houden wel van een goed gevuld stukje vlees. Ook maakten wij al eerder varkenshaas gevuld met pesto en omhuld met serranoham. Ook een dikke aanrader!
Bereiding Gevulde Varkenshaas met Brie
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zorg voor 2 gelijke varkenshaas stukken. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Verwarm een vleespan met boter en bak de varkenshaas hierin half gaar. (Je gaart de varkenshaas verder in de oven).
Snijd de brie in plakjes en haal de rozemarijn van de takjes. Maak ongeveer 3 insnedes in een stukje varkenshaas. Deze vul je met de plakjes brie.
Plaats de stukken vlees in een ovenschaal. Meng de olie, honing en rozemarijn met elkaar en giet de marinade vervolgens over de stukken vlees. Zorg dat ze helemaal goed ingesmeerd zijn. Vervolgens gaat de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven.
Na 15 minuten kan de ovenschaal uit de oven en de varkenshaas geserveerd worden.
Heerlijk met gebakken aardappeltjes en wat groente zoals broccoli of haricoverts.
waarom staat er geen oventemperatuur bij?
Hi Marianne,
Die staat er wel bij. In de eerste zin van de bereiding vertellen wij dat de oven op 200 graden moet.
Succes met het maken van dit recept.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Kan ik tot de bereiding in de oven dit gerecht ’s morgens klaarmaken?
Hi Noortje,
Dat is mogelijk. Je kunt alles voorbereiden en bewaren in de koelkast om dit vervolgens ’s avonds af te bakken. Succes en geniet er van!
Groetjes Shanna, Kheira & Selma
Ik gaat deze vanavond proberen , maak hem alleen wel in de airfryer op 180 graden.
Ook leuk idee in de airfryer, laat je weten of het goed gelukt was?
Het is in ieder geval een heerlijk recept.
Hoeveel minuten moet de varkenshaas braden in de braadpan (halfgaar) voor het verder gaart in de oven?
Hi Corrie,
Excuses voor onze late reactie. De varkenshaas hoef je alleen kort rondom aan te bakken. Het gaat hierbij puur om het dichtschroeien van de buitenkant (Zo blijven de sappen het beste bewaard). Voor de rest gaart hij in de oven.
Groetjes, Shanna, Kheira en Selma
Goedemiddag,
Als ik dit gerecht smorgens klaar maak zover dat het de oven in kan, hoe lang moet het dan in de oven?
Hi Marijke,
Je kunt zeker de varkenshaas bereiden tot dat het de oven in gaat en dan vervolgens het vlees in de avond afbakken in de oven. De varkenshaas moet dan evengoed gewoon 15-20 minuten in de oven.
Geniet er van!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Heerlijk gerecht ,ik heb het in de airfrier gedaan op 180graden voor 4 minuten en dan 5 minuten op 140 graden want de honing begon al snel te carameliseren ,ik gebruik wel donkere beloning ,hoor.heerlijk
Hi Joost!
Super leuk om te horen dat de varkenshaas met brie goed bevallen is. Het blijft echt een top gerecht.
Ook een goede tip betreft de airfryer, lekker!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Beloning = boshoning
dichtschroeien en daarna 15 min in de oven is zeker niet genoeg, het dikste gedeelte van de varkenshaas is niet gaar, niet rosé maar rauw. Aanbevolen wordt om langer in de oven te doen en een kerntemperatuur te gebruiken voor de juiste gaarheid.
Hi Hans,
Bedankt voor de tip. De garing is natuurlijk afhankelijk van de dikte. Goed om te weten dat hij dan wat langer gebakken moet worden.
Groeten Shanna, Kheira en Selma
Vandaag dit recept gevruikt voor een lekker stukje varkenshaas. In plaats van Brie stukjes Oude Jersey kaas gebruikt. Na het kort aanbakken het vlees ingesneden en gevuld met de kaas. Hierover het jus aanbaksel en de olie met honing en rozemarijn gedaan. Na circa 15 minuten op 200 graden was de kerntemperatuur van de varkenshaad circa 58 graden. Nog even kort laten staan buiten de oven en toen in plakken gesneden. We hebben voor het eerst schorseneren gemaakt en dat erbij gegeten met een stukje brood om in de heerlijke jus te dippen. Lekker zoet van de honing met daarbij de rozemarijn smaak. Gaan we zeker vaker maken……
Hi Edward,
Wat klinkt dit als een heerlijk variant van ons recept! Fijn dat alles goed is gelukt en dat het heeft gesmaakt!
Zeker ook eens met brie proberen hoor 🙂
Groetjes Shanna, Kheira en Selma