Recept

Gevulde Varkenshaas met Serranoham

Gevulde varkenshaas
Gevulde Varkenshaas met Serranoham

Deze gevulde varkenshaas met serranoham is echt een ideaal hoofdgerecht tijdens een dinnerparty of de feestdagen. De varkenshaas is heerlijk gevuld met pesto, zongedroogde tomaatjes en Parmezaanse kaas en wordt vervolgens omwikkelt met serranoham. Het is vrij eenvoudig om te maken en voor jouw gasten zal het een erg smakelijk gerecht zijn!

Doordat voornamelijk de oven het werk doet, kun je het gerecht ook makkelijk van te voren bereiden. Dan hoef je het stukje vlees enkel vlak van te voren nog maar in de oven te plaatsen.

Bereiding van de Gevulde Varkenshaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de varkenshaas in de lengte open. Open de varkenshaas en smeer het goed in met pesto aan de binnenkant. Als je zongedroogde tomaatjes hebt op basis van olie, laat dit dan eerst goed uitlekken. Snij vervolgens de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes en verdeel dit samen met de Parmezaanse kaas over de pesto in de varkenshaas. Vouw de varkenshaas dicht en wikkel hem in rauwe ham. Zorg dat de rauwe ham er volledig overheen zit en er geen gaten in zitten.

Vet een grote ovenschaal goed in met de olie en leg de stukken vlees er vervolgens in. Doe de ovenschotel met de gevulde varkenshaas in het midden van de oven, ongeveer 20-25 minuten. Haal het uit de oven wanneer de rauwe ham lekker knapperig is. Snijd het eventueel door, om te checken of de varkenshaas gaar is. Snijd de varkenshaas in stukken.

Serveer de varkenshaas met gebakken krieltjes en groenten, zoals haricoverts of broccoli.

Eet Smakelijk!

Op zoek naar een ander lekker recept met varkenshaas? Kijk dan eens naar deze varkenshaas gevuld met brie.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees GerechtenFeestdagenKerst

Laat gerust een reactie achter