
Zoete aardappel wordt in dit recept omgetoverd tot een smaakvol en voedzaam gerecht. Deze gevulde zoete aardappel met harissa kip, paprika, rode ui en een vleugje tomatenpuree, vormt een perfecte balans tussen hartig en licht zoet. De finishing touch? Zachte fetakruimels met een frisse hint van citroen en peterselie. Een eenvoudig maar indrukwekkend gerecht dat zowel voedzaam als vol van smaak is.
Gevulde Zoete Aardappel met Harissa Kip
Wij beginnen met het voorbereiden van de zoete aardappels. Was de zoete aardappels grondig onder de kraan en prik met een vork allemaal gaatjes in de zoete aardappels. Smeer de zoete aardappels in met olijfolie. Bak de zoete aardappel vervolgens in 30 minuten op 200 graden of tot de zoete aardappel zacht en gaar is. Wij hebben de zoete aardappels gebakken in de airfryer.
Nu de zoete aardappels in de airfryer zitten, beginnen wij met het maken van de vulling voor de zoete aardappel. Zet een pan met water op het vuur en breng het aan de kook. Kook hier vervolgens een kipfilet of kippendij in tot het gaar is. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
Snijd de rode ui in halve ringen en de paprika in dunne reepjes. Snijd ook de cherrytomaten in vieren. In een koekenpan verwarmen wij wat olijfolie en hierin bakken wij de ui, rode paprika en de cherrytomaten. Snijd inmiddels de gare kip in kleine stukjes. Hierna voegen wij de tomatenpuree en de harissa toe aan de koekenpan. Bak dit even mee, voordat je de gesneden kip toevoegt.
Als laatste maken wij de kaas topping. Hak de feta samen met de peterselie en de citroensap fijn.
Wanneer de zoete aardappel gaar is, snijden wij de zoete aardappel in de lengte en vullen wij de zoete aardappel met het harissa paprika kip mengsel en toppen wij de zoete aardappel af met de feta kruimel.
Nu is het tijd om lekker te genieten.
Eet Smakelijk!


