Recept

Gezonde Avocado Muffins met Blauwe Bessen

Avocado Muffins met Blauwe Bessen

Er is niets leukers dan bakken en wij doen dat dan ook vaak. Allerlei soorten lekkere baksel kun je op onze blog al terug vinden. Erg gezond is het niet altijd en daarom zochten wij naar alternatieven om onze zoete recepten gezonder te maken. Eerder maakten wij al eens een heerlijke cake met avocado en limoen. Hierdoor kwamen wij op het idee om gezonde avocado muffins te maken. Enkel gezoet met honing, vanille-extract en de blauwe bessen. De avocado vervangt in dit recept de boter, waar het nog eens gezonder wordt. Daarnaast is het havermeel erg voedzaam. Deze muffins lenen zich perfect als ontbijt of verantwoord tussendoortje.

Liever een recept voor gewone muffins met blauwe bessen? Die hebben wij ook hoor! Je vind ze op deze pagina.

Bereiding van de Avocado Muffins met Blauwe Bessen

Zet de oven aan op 175 graden.

Weeg de havermout af en maal deze fijn in een keukenmachine. Meng dan het havermeel in een kom samen met de bakpoeder. Pak een blender en doe hier de eieren, avocado (in stukjes), honing en vanille-extract in. Mix alles tot een gladde substantie. Voeg dan het avocado mengsel toe aan het havermeel en mix alles tot een glad beslag.

Als laatste voegen wij de blauwe bessen toe aan het beslag. Meng ze goed door het beslag en vul dan de muffinvormpjes met het beslag.

Mocht je nou diepvries bessen gebruiken, bestrooi ze dan eerst met een beetje bloem. Hierdoor zullen ze niet allemaal naar de bodem zakken.

Plaats de muffinvorm in de oven en bak de avocado muffins gaar en goudbruin in 25 minuten.

Laat ze eventjes afkoelen wanneer ze klaar zijn en daarna kun je volop genieten van deze avocado muffins met blauwe bessen.

Enjoy!

Avocado Muffins met Blauwe Bessen
Avocado Muffins met Blauwe Bessen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags:

Reacties (4)

Laat gerust een reactie achter