3x Gin-Tonic

Al meerdere zomers lang is gin-tonic dé cocktailtrend. De basis is vrij simpel. Je mengt gin en tonic met een beetje ijs in een glas en je bent klaar om te proosten. Deze klassieker is een tikje bitter en valt helaas niet iedereen in de smaak. Toch kun je dit drankje erg lekker maken met de perfecte garnituren. Maak de juiste combinaties en je zult iedereen van dit drankje overtuigen.

Wij hebben voor jullie 3 heerlijke gin-tonic combinaties op een rijtje gezet. Met deze combinaties kan het niet mis gaan!

Tips en Tricks

Voordat jullie beginnen, zetten wij eerst nog een paar tips voor jullie op een rijtje:

  • Zorg voor veel ijs. Het hele glas moet vol met ijs zijn.
  • Schaf een goede fles gin aan, wij gebruikten Hendrick’s Gin.
  • Gebruik de tonic van Fever-Tree. Deze zijn in verschillende smaken verkrijgbaar, welke echt een aanvulling is op je gin.
  • De beste verhouding is 40ml gin en 150ml tonic.
  • Zorg voor genoeg garnituren, De gin-tonics zullen sneller gaan dan je denkt:)

Gin-Tonic met Komkommer en Limoen

Snijd alvast de komkommer in schijfjes en de limoen in partjes. Doe alle ijsblokjes in een glas. Schenk hier de 40 ml gin en 150 ml tonic over heen. Verdeel dan de schijfjes komkommer en partjes limoen in het glas. Je kunt het partje limoen ook alvast een beetje uitknijpen voor extra smaak.

Gin-Tonic met Sinaasappel en Kaneel

Snijd de sinaasappel in partjes. Vul je glas met ijsblokjes en giet hier de gin overheen. Vul je glas aan met de tonic en roer eventjes kort. Voeg dan een kaneelstokje en sinaasappelpartje aan het glas toe. Je kunt het partje sinaasappel ook alvast een beetje uitknijpen voor extra smaak.

Gin-Tonic met Framboos en Rozemarijn

Doe de ijsblokjes in een glas. Giet de gin in het glas en daarna de tonic Roer even kort alles door elkaar. Verdeel wat frambozen over het glas en voeg een takje rozemarijn toe.

Je gin-tonic is nu klaar om gedronken te worden. Lekker zomerse smaken. Perfect voor een cocktailfeestje at home.

Liever een andere cocktail? Kijk dan hier voor onze andere cocktail recepten.

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: Guilty pleasureCocktails
Deel:

Laat gerust een reactie achter