Recept

Gingerbread Cupcakes

gingerbread cupcakes
Gingerbread Cupcakes
Gingerbread Cupcakes
Gingerbread Cupcakes

Cupcakes, een van onze favoriete gebakjes om te maken. Voornamelijk omdat wij hier helemaal onze creativiteit in kwijt kunnen. Ook vinden het super leuk dat je de cupcakes in allerlei soorten smaken kan maken. Laatst bakten wij een flinke portie aan gingerbread koekjes. Deze koekjes besloten wij vervolgens te gebruiken om onze heerlijke gingerbread cupcakes mee te versieren. Wij maakten heerlijke, kruidige cupcakes met kaneel botercreme en versierd met een koekje. Heerlijk voor de feestdagen! Het ziet er namelijk feestelijk uit, dus het zal leuk staan op de tafel, én ze smaken lekker winters door de kaneel, nootmuskaat en gemberpoeder. Een heerlijke combinatie waar jij zeker je tanden in wil zetten!

Bereiding van de Gingerbread Cupcakes

Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Zorg ervoor dat de boter en de eieren op kamertemperatuur zijn, voordat je begint aan het maken van het beslag.

Boven de beslagkom zeven wij de bloem, bakpoeder, nootmuskaat, kaneel, gemberpoeder & donkere basterdsuiker. Snijd de roomboter in kleine blokjes en voeg de roomboter en de eieren toe aan de beslagkom. Mix het beslag tot het een geheel vormt. Mix het vervolgens nog 1 minuut op hoge snelheid. Voeg vervolgens de melk en het vanille-extract toe en mix het nog eenmaal goed door elkaar.

Vul de cupcake bakvorm met cupcakevormpjes en vul de cupcakevormpjes tot 2/3 vol. Wij maken vaak gebruik van een ijsschep, waarbij je het beslag uit de ijsschep kan knijpen. Bak de cupcakes in het midden van de oven goudbruin en gaar in circa 22 minuten. Prik in het midden van de cupcake met een cocktailprikker om te kijken of de cupcakes goed gaar zijn.

Laat ze vervolgens goed afkoelen, voordat je deze schitterende cupcakes gaat versieren.

Versieren van de Cupcakes

Nu beginnen wij met het maken van de botercrème. Mix de roomboter tot het wat lichter is geworden en lekker zacht is. Voeg de kaneel toe. Voeg dan eetlepel voor eetlepel de poedersuiker toe. Wanneer alles is gemixt, voegen wij de melk toe. Meng de melk er goed doorheen en vervolgens pakken wij een spuitzak met een ronde tip en vul de spuitzak met de botercrème.

Versier de cupcakes met de botercrème!

Enjoy!

Meer feestelijke cupcakes voor de feestdagen? Deze kerstlichtjes cupcakes zijn ook ontzettend leuk om te maken!

gingerbread cupcakes
gingerbread cupcakes
gingerbread cupcakes
gingerbread cupcakes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FeestdagenKerstZoetigheid en BakreceptenCupcakes & Muffins

Laat gerust een reactie achter