Recept

Gingerbread Koekjes

Gingerbread Koekjes
Gingerbread Koekjes

Gingerbread Koekjes zijn mateloos populair in Amerika tijdens de kerstdagen. Het zijn heerlijke, kruidige koekjes in de vorm van poppetjes. In Nederland worden deze koekjes ook wel eens peperkoek mannetjes genoemd. Wij houden het gewoon bij gingerbread. De koekjes bevatten naast bloem, boter en suiker ook kaneelpoeder en gemberpoeder als kruiden. Hierdoor zijn de koekjes lekker kruidig en goed op smaak. We hebben ze leuk versierd met een zelfgemaakte icing van poedersuiker en melk. Super leuk om samen met de kinderen voor Kerst te maken.

Het maken van het deeg voor de Gingerbread koekjes

Met het maken van deze koekjes moet er rekening worden gehouden met dat het deeg 4 uur in de koelkast moet om op te stijven. De roomboter moet ook op kamertemperatuur zijn voor het maken van het deeg.

Meng de roomboter met de suiker en de schenkstroop (die je normaal over pannenkoeken doet) tot een egaal mengsel. Voeg een ei toe en meng het tot het ei volledig is opgenomen in het deeg.

In een andere kom zeven wij het bloem samen met de kruiden en het snufje zout. Schep de kruidenbloem bij de roomboter en eimengsel in delen. Dit doen we om te voorkomen dat het deeg taai wordt.

Als het volledig gemengd is scheppen wij het in vershoudfolie en plaatsen wij het minimaal 4 uur in de koelkast , zodat het deeg goed kan rusten.

Het vormen van de Gingerbread Koekjes

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Rol het deeg uit op een met bloem bestoofd werkoppervlak. Steek het deeg uit met gingerbread vormpjes. Wij gebruikte deze vormpjes en dan alleen de 3 kleinste, maar je kan gewoon de vormpjes gebruiken die je al in huis hebt.

Plaats de koekjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in 14-16 minuten goudbruin. Wil je dat de koekjes wat krokanter zijn, bak ze dan 18 minuten. Laat de koekjes volledig afkoelen voordat je de koekjes gaat versieren.

Maak de royal icing door de poedersuiker te mengen met de melk. Begin eerst met 1 eetlepel, want je wilt niet dat de royal icing te vloeibaar is. Voeg beetje bij beetje melk toe totdat de juiste verhouding is bereikt.

Versier de gingerbread cookies en laat de royal icing opstijven voor je het gaat eten.

De koekjes blijven ongeveer 2 weken goed. Als je het natuurlijk zolang volhoudt! Bij ons waren ze binnen 2 dagen al op….

Enjoy!

Gingerbread Koekjes
Gingerbread Koekjes
Gingerbread Koekjes

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: FeestdagenKerstZoetigheid en BakreceptenKoekjes

Laat gerust een reactie achter