De laatste tijd heeft gnocchi weer ons hart veroverd. Het stond een tijdje lang wat minder op het menu, maar dankzij een paar mooie nieuwe recepten genieten wij er weer steeds vaker van. Deze gnocchi in roomsaus met spinazie en zongedroogde tomaten is onze nieuwste creatie. Lekker romig, goed op smaak door de tomaatjes en gemakkelijk om te maken. Vooral dat laatste is bij ons doordeweeks echt een must. Met een drukke baan en studie is het fijn dat iets snel, maar ook redelijk gezond op tafel kan staan. Bovendien is deze gnocchi vegetarisch. Ook erg handig als je, net als wij, wat minder vlees/vis probeert te eten.
Nog meer trek in gnocchi gekregen? Naast dit heerlijke recept is wellicht deze gnocchi in truffelsaus ook een optie voor jou. Of ga voor de gnocchi uit de oven met kip en tomaat.
Bereiding van Gnocchi in roomsaus met spinazie
Zet een pan met water op het vuur en kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking.
Ondertussen snijden wij de knoflook, de sjalotjes en de zongedroogde tomaten fijn.
Voeg de olijfolie toe aan de pan en bak hierin de sjalotjes. Na enkele minuten voegen wij de knoflook en de zongedroogde tomaten toe. Wanneer de gnocchi gaar is, voegen wij dit ook toe aan de koekenpan en bakken wij het nog even mee.
Na 3 minuten voegen wij het water en de kookroom toe. Breng het aan de kook en voeg als laatste de spinazie toe. Laat de spinazie slinken en breng het geheel op smaak met peper, zout en eventueel nog wat chilivlokken of Italiaanse kruiden.