Recept

Gnocchi met Citroen Pesto Kip

Gnocchi met Citroen Pesto Kip
Gnocchi met Citroen Pesto Kip
Gnocchi met Citroen Pesto Kip
Gnocchi met Citroen Pesto Kip

Deze gnocchi met citroen, pesto en kip is fris en een klein beetje spicy (afhankelijk van hoeveel chilivlokken je toevoegt). In combinatie met de courgette, feta en basilicum is dit een heerlijk zomers gerecht, Het makkelijke hiervan is dat de oven het meeste werk doet. Zo kun je buiten lekker genieten van het zonnetje en heb je met een half uurtje een lekkere maaltijd op tafel staan. Dat klinkt toch ideaal!

Bereiding van Gnocchi met Citroen Pesto Kip

Wij beginnen met het voorverwarmen van de oven op 225 graden.

Snijd de kipfilet in middelgrote blokjes en zet het in een bakje opzij. Snijd de sjalotjes fijn en mix het met de kipfilet. Voeg vervolgens ook de pesto, chilivlokken en het rasp van de halve citroen toe aan de kipfilet. Mix het goed door elkaar en laat het even intrekken, ongeveer 10 tot 15 minuten.

Ondertussen kunnen wij de rode ui in partjes snijden en de courgette in plakjes. Wij gebruiken in dit recept een gele courgette, maar een groene courgette is ook erg lekker. Plaats de courgette, de rode ui en de gnocchi op de bakplaat. Schenk de olijfolie eroverheen en meng het goed. Breng het extra op smaak met een snufje zout en een snufje chilivlokken.

Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het gedurende 10 minuten. Na deze 10 minuten verdelen wij de kipfilet over de bakplaat heen. Bak het tot de kipfilet gaar is, dit duurt ongeveer 18 tot 20 minuten.

Top de bakplaat af met verkruimelde feta en verse basilicum.

Geniet van deze heerlijke maaltijd!

Vind je deze gnocchi ook zo lekker? Probeer dan ook onze andere gnocchi recepten.

Gnocchi met Citroen Pesto Kip
Gnocchi met Citroen Pesto Kip
Gnocchi met Citroen Pesto Kip

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVlees Gerechten

Laat gerust een reactie achter