Recept

Gnocchi met Truffelsaus

gnocchi met truffelsaus

Op zoek naar een simpel, smaakvol en snel gerecht? Dan is deze gnocchi met truffelsaus alles wat je nodig hebt. Alleen al bij het woord truffel, loopt het water in onze monden. Het is zo’n lekkere smaakmaker en vooral in de wintermaanden genieten wij hiervan. Hoewel wij er gek op zijn, weten wij dat niet iedereen gek op truffel is. Gelukkig hebben wij voor deze mensen genoeg andere pasta recepten op onze blog staan. Voor iedereen die wel van truffel houdt, ben je hier op het juiste adres. Dit is een maaltijd om van te houden. De truffel complimenteert de paddenstoelen en de gnocchi is lekker zacht en compact. Bovendien staat dit gerecht binnen 20 minuutjes op tafel. Van dit soort receptjes kun je nooit genoeg krijgen.

Truffel

Wij zijn gek op de smaak van truffel. Dat hadden jullie vast nog niet door. Truffel heeft een soort aardse smaak, combineert goed met paddenstoelen en is extra lekker in warme gerechten. Echte truffel is best prijzig, ook een klein potje truffeltapenade is niet goedkoop. Dat maakt van truffel echt een delicatesse. Wij eten het niet super vaak, maar toch maken wij zo af en toe een lekker gerecht voor het avondeten. Het meest geliefde gerecht bij ons thuis is toch wel de truffelrisotto. Ook gaan wij vaak voor een lekkere pasta met truffel, zo ook deze gnocchi. Daarnaast is het erg lekker om een beetje truffeltapenade door de eiersalade te mengen of toe te voegen aan een heerlijke kaasfondue.

gnocchi met truffelsaus
gnocchi met truffelsaus

Bereiding voor deze gnocchi met truffelsaus

Zet een pan met heet water op het vuur en kook hier de gnocchi in. Kijk op de verpakking naar de bereidingswijze. Meestal is de gnocchi al met een paar minuten gaar, dus houdt het goed in de gaten wanneer je door gaat met de andere onderdelen van het recept.

Snijd alle paddenstoelen (oesterzwammen en shiitakes) in stukken. Pak een koekenpan en verhit hier wat olie in. Bak dan de paddenstoelen goudbruin in de pan.

Voeg vervolgens de truffeltapenade toe aan de paddenstoelen en roer alles goed om. Als laatste voeg je de kookroom, de peper en het zout toe.

Giet de pan met de gnocchi af en voeg de gnocchi toe aan de pan met de paddenstoelen en de truffelsaus. Roer alles goed door elkaar en je kunt deze heerlijke maaltijd verdelen over twee bordjes.

Het is erg lekker om parmezaanse kaas over de gnocchi te strooien.

Eet Smakelijk!

gnocchi met truffelsaus
gnocchi met truffelsaus

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: AvondetenVegetarische Gerechten

Laat gerust een reactie achter