Dit is echt een heerlijk gnocchi recept. Deze gnocchi ovenschotel met kip is goed gevuld en barst van de smaak. De Italiaanse keuken draait voornamelijk om eenvoud en simpele smaken. Daar houden wij van en daarom is ook dit recept lekker simpel en makkelijk te maken. In een half uurtje staat dit heerlijke gerecht op tafel. Naast kip, vind je ook nog champignons en tomaat in de ovenschotel terug. Daarnaast is alles lekker romig en op smaak gebracht door de boursin. De ovenschotel is extra lekker met wat verse basilicum. Een heerlijke maaltijd voor een doordeweekse dag.
Liever een versie gehakt? Dan is deze gnocchi ovenschotel met tomatensaus en mozzarella misschien iets voor jou.
Bereiding van de Gnocchi ovenschotel met kip
Zet de oven alvast aan op 200 graden.
Pak een grote wokpan en verhit hier 1 eetlepel olie in. Voeg de gnocchi toe aan de pan en bak deze goudbruin in 10 minuutjes.
Snijd ondertussen alvast de kipfilet in blokjes, de champignons in kwartjes en de tomaten in blokjes. Pak een koekenpan en verhit hier de andere eetlepels olijfolie in. Voeg de kip en champignons toe en bak beide goudbruin. Voeg halverwege de tomaten toe. Roerbak alles goed door elkaar en voeg het daarna toe aan de gnocchi in de grote wokpan.
Voeg dan de boursin toe aan de wokpan en roer dit door het gnocchi-kip mengsel. Kruid verder alles met wat peper en zout.
Pak een grote ovenschaal en schep hier de gnocchi schotel in. Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en bak deze 15 minuten af in de oven. Je kunt daarna eventueel ook nog de ovenschotel een paar minuten onder de grill houden, zodat het lekker goudbruin en knapperig wordt.
Haal de ovenschotel uit de oven en verdeel de gnocchi met kip en groente over de bordjes. Pak dan de takjes basilicum en verdeel deze over de gerechtjes.
Laat gerust een reactie achter