
Hebben jullie al eens gnocchi gegeten? Wij zijn er de laatste tijd helemaal weg van. Gnocchi is een Italiaanse pastasoort en het wordt uitgesproken als ‘njokkie’. Deze pastasoort wordt van aardappel en meel gemaakt. Met gnocchi kun je meerdere kanten op. Het is lekker om in de pan te bakken of, net als pasta, te koken. Op deze manier kunnen er meerdere gerechten met gnocchi gemaakt worden. Wij gebruiken de gnocchi deze keer in een heerlijke ovenschotel, samen met gehakt, tomatensaus en mozzarella. Zo onwijs lekker en daarnaast erg makkelijk te maken! Daarom is deze gnocchi ovenschotel met tomatensaus een dikke aanrader.
Op zoek naar een andere lekkere gnocchi ovenschotel. Deze met kip, boursin, tomaat en champignons is ook een echte aanrader!
Bereiding van de Gnocchi Ovenschotel met Tomatensaus
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet vervolgens een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie. Wij hebben een vierkante ovenschotel gebruikt van circa 19cm.
Snijd de ui en de knoflook fijn.
Verwarm een pan met een klein beetje olijfolie. Bak het gehakt samen met de ui tot het gehakt bruin is. Als er teveel vet in de pan zit, haal dan wat uit de pan. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak dit kort mee.
Vervolgens voegen wij de tomatensaus toe en laat het warm worden. Wanneer het begint te pruttelen voeg je de verse gnocchi, parmezaanse kaas en de Italiaanse kruiden toe. Bak dit 1 minuut mee.
Verdeel het in een ovenschaal en snijd de mozzarella in plakjes. Leg de mozzarellaplakjes bovenop de gnocchi in tomatensaus.
Plaats het in een ovenschaal en bak het 20-25 minuten. Laat het even afkoelen en serveer daarna met wat basilicum en een frisse salade.
Vond je deze gnocchi ook zo lekker? Probeer dan de onze Gnocchi met Paddenstoelenof onze Gnocchi met gegrilde groenten.



Wat een heerlijk gerecht! Dit ga ik zeker nog een keer maken. Maar dan zonder Parmezaanse kaas en met paprika en courgette. Ben benieuwd of het dan nog meer naar mijn smaak is.
Hoi Afra,
Dat klinkt heerlijk! We horen graag of het lekker is.
Groetjes,
Shanna, Kheira & Selma
Hi!
Wij willen deze gaan maken maar hebben nog nooit gnocchi gegeten/gemaakt..dient deze eerst gekookt te worden ?
Groetjes
Hi Danil,
Wat leuk zeg! Het zal jullie zeker smaken.
In dit geval wordt de gnocchi gegaard in the oven en tomatensaus dus hoef je het niet van te voren koken.
Succes met het maken en eet smakelijk!
Groetjes Shanna, Kheira en Selma
Zijn het echt eetlepels Italiaanse kruiden???
Lijkt me zóveel!
Hi Jacqueline,
Wij gebruikten 2 eetlepels Italiaanse kruiden voor 2 personen, natuurlijk is dit naar eigen smaak. Mocht je het te veel vinden kun je altijd wat minder toevoegen. Stel je maakt het recept voor 4 personen of meer dan kun je ook 1 of 2 eetlepels minder doen.
Groetjes Shanna, Kheira en Selma