Recept

Golden Granola Repen

Golden Granola Repen

Wij zijn altijd op zoek naar lekkere, gezonde tussendoortjes of ontbijtjes. Laatst kregen wij van mymuesli ter ere van hun 10 jarige jubileum, een mooie grote bus Golden Granola. Heerlijke, in honing, gebakken haver met frambozen, bosbessen en crispy balletjes van chocolade. Natuurlijk kun je deze granola uit een grote kom met yoghurt eten (hebben wij ook zeker gedaan). Maar je kunt het ook gebruiken om deze granola repen te maken. Ideaal om je de middag door te helpen. Dit zelfgebakken tussendoortje is net zo lekker als een gebakje, maar leent zich ook goed voor een snel ontbijtje.

Bereiding Granola Repen

Zet de oven aan op 200 graden.

Weeg de granola af en doe het in een grote kom. Breek de grote stukken granola zodat ze iets kleiner worden.

Smelt de boter in de magnetron en kluts een ei in een apart kommetje. Voeg de eetlepel honing en het ei toe aan de granola en als de boter een beetje afgekoelt is giet je deze ook bij de andere ingredienten in de kom. Meng alles goed door elkaar, totdat er een kleverig mengsel ontstaat. Blijft het te nat? Voeg dan nog een eetlepel honing toe.

Bedek een ovenschaal met bakpapier. Schep hier het granola mengsel in en druk alles, over de bodem van de ovenschaal, plat met een lepel. Bak vervolgens de granola ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Haal de granola uit de oven en laat het afkoelen. Als het afkoelt, zal het harder worden.

Snijd of breek de granola in repen en je kunt lekker gaan genieten van deze heerlijke granola repen!

Enjoy!

Golden Granola Repen

Volg ons op , voor meer behind the scenes en leuke momentopnames.

Tags: GezondGezonde TussendoortjesOntbijt

Laat gerust een reactie achter